Au, măseaua! Remedii naturiste din farmacia bunicii pentru durerea de dinţi.

Câţi dintre voi v-aţi pregătit pentru o urgenţă dentară? Cu siguranţă se întâmplă, din când în când, să aveţi o durere neaşteptată de dinţi, un abces sau o altă problemă dentară. Atunci când apare durerea cruntă şi e miezul nopţii, când sunteţi departe de casă sau într-o altă situaţie dificilă, este timpul să apelaţi  la câteva remedii „băbești”, pentru a putea trece peste aceste neplăceri.

Aceste remedii de modă veche vă vor atenua pe moment durerea dar soluția finală și indicată este incontestabil vizita la stomatolog.

Care sunt unele dintre aceste remedii naturiste pentru durerea de dinţi?

Toţi cei care au avut vreodată ghinionul de a îndura o durere de dinţi ştiu că nu este o durere simţită doar în zona gurii. O durere de dinţi se poate simţi aproape în fiecare parte a corpului vostru.

În cele mai multe cazuri, doar un dentist  poate vindeca sursa problemei dentare şi tocmai de aceea, ar trebui să ţineţi cont de această listă cu tratamente şi remedii împotriva durerii, dar numai până când puteţi vizita medicul dentist.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  1. Lămâia: este o importantă sursă de vitamina C, dar şi un bun remediu pentru dinţii afectaţi de alimentaţia improprie. Atât în cazul durerilor de dinţi, cât şi pentru menţinerea sănătăţii lor, spălați-vă gura cu sucul unei lămâi dimineaţa, imediat cum va-ți trezit. Bacteriile şi tartrul vor fi îndepărtate şi veți avea o dantură curată şi o respiraţie proaspătă.
  2. Apa cu sare: amestecaţi o lingură plină cu vârf, de sare, într-un pahar mic, cu apă caldă; clătiţi gura cu acest amestec, atât timp cât puteţi, apoi scuipaţi. Se repetă de câte ori este necesar.
  3. Oţetul de mere: înmuiaţi un tampon de vată în oţet de mere şi aplicaţi-l în locul dureros. Puteţi încerca şi  cu oţetul de uz casnic.
  4. Rădăcina de ghimbir: luaţi o bucată proaspătă de ghimbir şi mestecaţi-l puţin.
  5. Usturoiul: luaţi un căţel de usturoi şi ţineţi-l în partea interioară a obrazului. De asemenea, curățați un cățel de usturoi și presați-l pe dinte. Sucul usturoiului este un anestezic natural și eficace care acționează imediat. Dacă vă obişnuiți să măncați usturoi proaspăt, crud, în fiecare dimineaţă, dinţii se vor întări şi nu vor mai fi atât de sensibili la vreme rece sau la mâncărurile dulci.
  6. Frunzele de mentă: mestecaţi frunze proaspete de mentă. De asemenea, puteţi utiliza şi frunze uscate. 
  7. Alcoolul: clătiţi-vă gura cu puţin whisky, scotch, coniac sau vodcă. O apă de gură puternică, care conţine alcool, reprezintă, de asemenea, un alt truc.
  8. Uleiul de cuişoare: este cunoscut ca un bun tratament pentru durerile de dinţi. Înmoaie un tampon de vată în ulei de cuişoare şi presează-l pe zona dureroasă. De asemenea, durerea de dinţi se ameliorează dacă se mestecă două, trei cuişoare.
  9. Comprese cu gheață: Nu au un efect de lungă durată, dar pe moment sunt foarte utile. Când simțiți durere, luați o pungă cu ghiață sau puneți câteva cuburi într-un prosop curat și ține-l în zona cu pricina.
  10.  Bicarbonatul de sodiu: luaţi o bucată de pansament, umeziţi-o cu puţină apă, apoi îmbibaţi-o în bicarbonat după care aplicaţi-o în zona dintelui dureros. Puteţi face, de asemenea, o apă de gură, prin amestecarea unei lingure cu vârf de bicarbonat de sodiu, într-un pahar mic cu apă călduţă. Lăsaţi să se dizolve, apoi clătiţi gura.
  11. Uleiul din Arborele de Ceai: doar o picătură sau două din acest ulei sunt de ajuns pentru a avea un efect benefic. De asemenea, puteţi îmbiba o bucată de pansament în ulei şi apoi, îl aplicaţi pe locul dureros sau adăugaţi câteva picături de ulei într-un pahar mic cu apă călduţă şi clătiţi gura.
  12. Uleiul de oregano: se amestecă câteva picături din acest ulei cu puţin ulei de măsline, apoi se îmbibă o bucată de vată  în acest amestec, aplicându-se apoi în locul respectiv. Dacă preferaţi, puteţi înlocui uleiul de măsline cu apă călduţă.

Pentru menținerea sănătății dinților, trebuie să avem grijă și ce alimente consumăm în mod normal. Majoritatea sunt nocive pentru dantură, dar există și alimente benefice pentru sănătatea dinților. Iată care sunt acestea:

Fructele: Orice fruct are un conținut ridicat de vitamina C, care ajută la menținerea sănătații gingiilor. Dacă vitamina C lipsește din alimentația noastră zilnică, vom observa efectele nocive pe care le are asupra organismului nostru această lipsă, mai ales a dinților.

Legumele: Vitamina A este necesară pentru menținerea smaltului dentar sănătos și evitarea distrugerii acestuia. Această vitamină sa regăsește în multe legume, precum morcovi, broccoli, țelină.

Nu e de glumit cu durerile de dinți!

Știm că e mai la îndemână să-ncercați să diminuați durerea cu niște leacuri de prin casă sau cu analgezice, luate de la orice farmacie, însă în felul acesta nu tratăm cauza durerii, ci doar eliminăm durerea în mod temporar. De aceea, este recomandată cât mai repede posibil vizita la stomatolog în cazul apariției durerilor. Acestea, netratate corespunzător, vă pot cauza probleme foarte grave în timp.

Distribuie acest articol