Audi Q5 în valoare de 50.000 de euro și căutat în Italia, depistat la frontiera României

Un autoturism în valoare de circa 50.000 de euro, care era căutat de autoritățile italiene pentru confiscare, a fost depistat de polițiștii români de frontieră luni, 6 iulie 2020, în timp ce un bărbat moldovean încerca să treacă granița cu el.

„În data de 06 iulie a.c., în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetăţeanul moldovean B.D., în vârstă de 47 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Italia, an de fabricaţie 2019”, transmite Poliția de Frontieră Română.

„Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, întrucât acesta era închiriat din Italia, iar conducătorul nu a putut prezenta documente justificative, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare. Astfel, au stabilit că mijlocul de transport figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia în aceeaşi zi”, mai precizează instituția română.

Polițiștii de frontieră au constatat de asemenea că certificatul de înmatriculare prezentat la control era fals, seria documentului de înregistrare a vehiculului figurând ca fiind furată „în alb” din Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că transporta autoturismul la cererea unei persoane, ale cărei date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 100 de dolari. Acesta a mai adăugat faptul că nu avea cunoștință despre faptul că mașina era semnalată furată sau implicată în vreun litigiu”, mai spun polițiștii de frontieră.

Bărbatul moldovean este anchetat acum pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, iar autoturismul, în valoare de 246.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

@rotalianul