Aurelia, românca din Italia care a salvat de la o înșelătorie bătrâna pe care o îngrijește

O femeie română în vârstă de 61 de ani a reușit zilele trecute să evite o înșelăciune pusă la cale de persoane necunoscute în dauna bătrânei pe care românca noastră o îngrijește. Un fals avocat a telefonat cerând bani și bijuterii pentru sora bătrânei care ar fi avut un accident și în același timp spunea că și-a trimis secretara să ridice suma precizată. Românca nu s-a lăsat păcălită, ea a chemat carabinierii, dar din nefericire, la sosirea lor hoții erau deja departe.

Este numită metoda „Accidentul” și multe persoane îi cad victime.

Modul de operare folosit de infractori la comiterea de înşelăciuni prin metoda „Accidentul” constă în faptul că victimele, de obicei persoane vârstnice, sunt contactate telefonic de către persoane necunoscute care se dau drept poliţiști, medici sau avocați şi ulterior le aduc la cunoştinţă că un membru al familiei a fost implicat într-un accident de circulaţie soldat cu victime. Sub pretextul soluţionării favorabile a cazului sau pentru o presupusă intervenţie medicală, bănuiţii le solicită părţilor vătămate diverse sume de bani, acestea constatând ulterior că au fost înşelate.

Astfel s-a întâmplat și în cazul bătrânei pe care Aurelia Rusu o îngrijește. Aurelia este originară din județul Vâlcea și de 17 ani trăiește și lucrează ca îngrijitoare în Italia.

Joi, 30 mai, bătrâna pe care Aurelia o îngrijește la Padova a primit un telefon de la un bărbat care s-a prezentat ca fiind avocatul surorii sale. După spusele „avocatului”, sora bătrânei ar fi avut un accident și avocatul avea nevoie de o sumă de bani pentru a putea să o ajute.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timp ce bătrâna era la telefon cu bărbatul respectiv, la interfon a sunat o femeie care a  spus că este secretara avocatului și că între timp s-a grăbit să vină după bani pentru că situația era una disperată.

«A sunat un domn la telefon, a zis că e un avocat și vrea să vorbească cu „signora” – povestește Aurelia Rusu apoi continuă: «În timp ce vorbeau la telefon, a sunat o femeie la interfon care a spus că se numește Laura și a venit după bani: „Lasă-mă să intru, că șeful meu vorbește la telefon cu doamna”, mi-a spus.

Dar Aurelia nu s-a lăsat păcălită și i-a interzis femeii să intre în casă. Aceasta, supărată și enervată, i-a dat telefonul celular spunând că mareșalul de carabinieri vrea să vorbească el însuși cu Aurelia, dar bineînțeles că la telefon era un alt bărbat care făcea parte din grupul de tâlhari. „Mi-a zis că mă denunță pentru faptul că nu o las să intre în casă ca să ia banii de la bătrână, i-am spus că nu-mi pasă”, ne povestește Aurelia.

Falsa secretară a avocatului a fost nevoită să plece neputând să treacă de curajul și determinarea româncei noastre care a sunat imediat la adevărații carabinieri povestindu-le cele întâmplate. Aceștia s-au prezentat la domiciliul bătrânei din Padova dar din nefericire,  „secretara Laura” se făcuse deja nevăzută.

O înșelătorie demascată în acest caz datorită prezenței de spirit și curajului Aureliei.

Câteva ore mai târziu, la câteva străzi distanță, o altă bătrână avea să fie înșelată prin aceeași metodă. Un bărbat „avocat” a sunat la telefon, i-a spus că fiica sa a fost oprită de polițiști și nu avea asigurare la mașină. „Avocatul” îi cerea bătrânei 2000 de euro ca să-i poată plăti fiicei asigurarea și amenda. La ușă s-a prezentat o femeie, „secretara” avocatului, căreia femeia i-a înmânat 300 de euro, dar și câteva bijuterii din aur.

Carabinierii presupun că probabil sunt aceeași tâlhari care au încercat să o înșele și pe bătrâna îngrijită de românca Aurelia Rusu.

@rotalianul