Austria: cinci români morți, printre care doi copii, în accident de microbuz la Viena. Alți trei români răniți, dintre care doi în stare gravă

Microbuzul implicat în accident. Sursa foto: Helmut Stamberg

Tragedia s-a întâmplat în apropiere de Viena, în jurul orei 6.00 (7.00 ora României), din această dimineață de 10 septembrie 2017, când șoferul unui microbuz înmatriculat în Satu Mare, în care se aflau opt cetățeni români care se întorceau din Germania, a pierdut controlul volanului și s-a lovit de gardul de protecție de pe autostradă.

Potrivit unui comunicat al Minsterului Afacerilor Externe, din datele obținute până la această oră reiese că în urma tragicului accident cinci cetățeni români au decedat iar alții trei au fost răniți, dintre care doi sunt în stare gravă.

- Continuarea după publicitate -

În urma impactului cu parapetul, un pasager a fost aruncat din microbuz pe carosabil în fața mașinilor care se deplasau cu viteză, iar microbuzul a ieșit de pe autostradă, fiind proiectat în pilonul unui pod, relatează unul dintre adjuncții ISU citat de Libertatea.ro.

Printre cele cinci persoane decedate se numără și doi copii, în timp ce se știe că două femei de 60 de ani se numără printre supraviețuitori. Cei trei răniți au fost transportați cu elicopterele la diferite spitale din Viena, mai adaugă sursa citată.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ambasada României la Viena a întreprins, în regime de urgență, demersuri pentru a avea mai multe informații cu privire la circumstanțele producerii accidentului, precum și a stării de sănătate și a identității persoanelor care au supraviețuit tragediei.

„În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internați cetățenii români, pentru a obține detalii cu privire la starea de sănătate a acestora și pentru a acorda asistență consulară. Ambasada României în Austria menține legătura cu autoritățile locale și cu familiile victimelor și este pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.”, se mai arată în comunicatul MAE.

Sursa foto: APA/THOMAS LENGER, krone.at-Grafik