Autobuz cuprins de flăcări în Italia. La bord erau 17 pasageri

Miercuri, 11 octombrie 2023, călătorii unui autobuz care circula pe ruta Modica-Palermo, pe autostrada A20 din Sicilia, au trăit momente de tensiune maximă când vehiculul în care se aflau a început să ardă în mod neașteptat.

Incidentul, care a avut loc între ieșirile de la Ponte Cinque Archi și Resuttano, o zonă aglomerată a autostrăzii Catania-Palermo, ar fi putut degenera într-o tragedie dacă nu era intervenția promptă și calmă a șoferului.

Șoferul autobuzului a reacționat prompt, când, la un moment dat, a văzut că iese fum din partea frontală a autobuzului.

Captură de ecran 2023-10-12 111510
Foto: captură video

El a oprit vehiculul și i-a ajutat pe toți cei 17 pasageri să coboare și să se pună la adăpost. Flăcările au cuprins întreg autobuzul, imediat după ce pasagerii au fost evacuați în siguranță.

„Intervenția rapidă a șoferului a făcut diferența și a împiedicat ca situația să devină o tragedie”, au transmis ulterior autoritățile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pompierii au sosit rapid la fața locului. În ciuda eforturilor depuse, autobuzul a fost complet distrus.

Operațiunile de intervenție și stingere a incendiului au necesitat închiderea temporară a autostrăzii A20 spre capitala siciliană pentru a permite acțiunile de recuperare.

Personalul de la Anas (compania responsabilă de autostrăzi în Italia) a lucrat pentru a elimina resturile autobuzului incendiat și pentru a restabili circulația rutieră.

photo_2023-10-12_11-23-35
Sursa foto: Rai news

În acest moment, cauzele care au dus la declanșarea incendiului sunt încă necunoscute și, cu siguranță, vor fi obiectul unei anchete amănunțite.