Autocar cu 40 de persoane răsturnat după ce a derapat de pe șosea. România, sub avertizare de vreme rea

Un grav accident rutier a avut loc în dimineața de duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 6:00, pe un drum din apropierea localității Iazu, județul Ialomița.

Un autocar ce transporta 40 de persoane, doi șoferi și 38 de pasageri, s-a răsturnat pe o parte după ce a derapat de pe șosea, informează Pro TV.

Pasagerii au avut noroc, incidentul a dus la rănirea ușoară unei singure persoane, care a necesitat îngrijiri medicale.

autocar-rasturnat-Ialomita-Sursa-foto-Meteoplus
Sursa foto: Pro TV

În urma accidentului, autoritățile județene au activat planul roșu de intervenție, mobilizând resurse semnificative pentru gestionarea situației.

Pasagerii au fost evacuați și transportați la școala din localitatea Iazu pentru a fi adăpostiți în siguranță.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La ora 6:40, planul roșu de intervenție a fost dezactivat, semn că situația a fost adusă sub control.

403891223_2013348612378711_1332299456621902319_n
Sursa foto: Pro TV

La locul evenimentului au sosit de urgență șase echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, dotate cu diverse echipamente de intervenție, inclusiv două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, un microbuz și o ambulanță SMURD.

De asemenea, au fost solicitate două echipaje SAJ tip B, un echipaj tip C și o autospecială de transport personal și victime multiple de la ISU B-IF.

Viscol și ninsori abundente în România. Meteorologii au emis avertizări de vreme rea

Pe parcursul nopții a nins în majoritatea regiunilor din România. Meteorologii au anunțat ninsori abundente și în următoarele ore. De asemenea, vântul va sufla cu putere în anumite zone, afectând vizibilitatea șoferilor. Din acest motiv, autoritățile au mobilizat utilajele de deszăpezire.

Potrivit prognozei ANM, în regiunile Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova dar și estul Transilvaniei sunt anunțate ninsori. Vântul va sufla cu putere ajungând la viteza de 60-75 km/h, în rafale.