Autocar polonez răsturnat pe autostradă, 12 morți și zeci de răniți. Șoferul ar fi adormit la volan

Cel puțin 12 oameni și-au pierdut viața sâmbătă dimineața, 6 august, într-un accident rutier care a avut loc pe o autostradă la nord de orașul Zagreb, în Croația. Un autobuz polonez cu pelerini care mergeau în excursie la Medjugorje, în Bosnia-Herțegovina, a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat. Se pare că șoferul a ațipit la volan.

Accidentul s-a petrecut în jur de ora 5:40 pe autostrada A4, la nord de Zagreb, între Jarek Bisaszki și Podvorec, informează presa poloneză.

Unsprezece pasageri au murit pe loc, iar al doisprezecelea a murit într-un spital din Zagreb. Alte 31 de persoane au fost rănite, dintre care 19 fiind în stare gravă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În autobuzul, care a plecat ieri dintr-un oraș de lângă Varșovia, se aflau 42 de persoane, inclusiv doi șoferi. Momentan nu se cunosc cauzele producerii accidentului, dar cea mai acreditată ipoteză este cea că șoferul aflat la volan în momentul tragediei a ațipit câteva clipe și a pierdut controlul vehiculului într-o curbă, a declarat Matko Muric, purtătorul de cuvânt al poliției croate.

„Îmi este foarte greu să vorbesc despre asta, nu am mai avut un eveniment asemănător de-a lungul anilor de activitate” – a declarat pentru RMF FM, Jarosław Miłkowski, coorganizator al pelerinajului.

Autocarul polonez a fost scos din șanț cu ajutorul unei macarale.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

Međugorje este un oraș în partea vestică a Bosniei și Herțegovinei, la aproximativ 25 de km sud-vest de Mostar, aproape de frontiera cu Croația.

Međugorje a devenit notoriu mai ales după anul 1981, când șase tineri au început să povestească despre viziunile lor, afirmând faptul că o văd și o aud pe Sfânta Fecioară Maria.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul