Autocar în drum spre Italia, blocat de polițiști. Pasagerii au rămas în drum

În data de 18 ianuarie, pe autostrada A1 Deva-Nădlac, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada au oprit pentru control un autocar care se îndrepta spre Italia, având la bord 12 pasageri. Autocarul era condus de un bărbat de 37 de ani, originar din Republica Moldova.

Șoferul nu se odihnise de mult timp

În urma verificărilor efectuate asupra cartelei tahograf a vehiculului, autoritățile au descoperit mai multe nereguli.

S-a constatat că șoferul folosea o cartelă emisă pe numele altei persoane și că pe propria sa cartelă erau înregistrate șapte abateri legate de timpii de odihnă.

Mai mult, cartela tahograf nu fusese descărcată în sistemul electronic de 57 de zile calendaristice, depășind astfel termenul legal cu 29 de zile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ca urmare a acestor constatări, conducătorul autobuzului a fost sancționat contravențional cu o amendă considerabilă în valoare de 31.000 de lei. În plus, a fost dispusă imobilizarea vehiculului până la rezolvarea situației în conformitate cu legislația în vigoare.

Pasagerii au rămas astfel în drum

Reprezentanții Poliției au subliniat importanța respectării timpilor de condus și odihnă de către conducătorii autovehiculelor de transport pasageri și marfă.

Aceasta este considerată o măsură preventivă esențială pentru reducerea numărului de accidente rutiere cauzate de oboseala șoferilor.

@rotalianul