Autocar cu români, accident în Italia. Tamponat de un camion pe autostradă

Un autocar românesc plin cu pasageri a fost implicat într-un accident rutier produs miercuri, 17 aprilie 2024, pe autostrada A4 Torino-Milano din Italia, în apropiere de localitatea Settimo Torinese.

incidente-autostrada-ambulanza
Imagine de la locul accidentului. Sursă: primasettimo.it.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 11:00, când un camion a lovit puternic un autocar care, așa cum reiese din imagini, ar aparține companiei Tarsin.

Acesta din urmă se pregătea să iasă dintr-o stație pentru mijloacele de transport în comun când a fost lovit de camion.

Șoferul camionului a suferit răni ușoare și a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele de urgență, care l-au transportat apoi la departamentul de urgențe al spitalului San Giovanni Bosco.

c086a27d-e716-43ee-b265-2d08dfede02d-1713374576884_1713374741.jpg--incidente_sull_a4__un_camion_si_schianta_contro_un_autobus_carico_di_passeggeri
Autocarul implicat în accident. Sursă: torinocronaca.it.

Conform rapoartelor medicale, starea sa de sănătate este stabilă și nu prezintă pericol imediat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ciuda severității impactului, pasagerii autocarului românesc au scăpat nevătămați, un rezultat miraculos având în vedere circumstanțele.

Accidentul a provocat, însă, probleme majore pe autostradă, inclusiv datorită răspândirii încărcăturii de plastic din camion pe carosabil, ceea ce a necesitat o intervenție îndelungată pentru curățare și pentru îndepărtarea vehiculelor avariate.

Poliția rutieră din Novara a preluat ancheta pentru a clarifica cauzele exacte ale accidentului și pentru a determina responsabilitățile fiecăruia dintre șoferi.

Traficul în zonă a fost perturbat semnificativ, cu întârzieri prelungite pe parcursul întregii zile.