Autocar românesc, blocat în străinătate de poliție. Pasagerii și-au continuat drumul cu microbuze

În urma unui control pe o autostradă din Germania, un autocar cu numere de înmatriculare românești a fost imobilizat de polițiști din cauza defecțiunilor pe care le prezenta.

Pasagerii au rămas practic în drum și au fost preluați ulterior de microbuze care i-a dus la destinație, informează Poliția germană într-un comunicat.

S-a întâmplat miercuri, 27 martie, pe Autostrada 44 din districtul Kassel. Un autocar de călători din România, care transporta 20 de pasageri, a fost supus unui control de rutină din cauza depășirii limitei de viteză – circula cu 100 km/h, peste limita legală de 80 km/h.

În urma unei inspecții tehnice amănunțite, la autocarul respectiv au fost identificate mai multe defecțiuni, inclusiv un disc de frână fisurat semnificativ, o crăpătură orizontală pe parbriz în zona de vizibilitate a conducătorului auto și un sistem de suspensie pneumatică defectuos, care provoca oscilații repetate ale vehiculului.

De asemenea, s-au observat fisuri la sudurile axelor remorcii atașate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Datorită acestor probleme tehnice grave, autoritățile au decis să nu permită continuarea călătoriei cu pasagerii la bord.

Autocarul  a fost direcționat către un atelier apropiat pentru reparații necesare. Pentru a se asigura că autocarul nu va continua să transporte pasageri înainte de remedierea defecțiunilor, a fost aplicată o clemă de roată.

Sursa foto: Presseportal

Pasagerii au fost ulterior transferați cu microbuze pentru a-și continua călătoria.

În plus, s-a constatat că șoferii autobuzului nu au operat corect dispozitivul de control al timpilor de lucru, ceea ce a ridicat suspiciuni privind înregistrarea inexactă a timpilor de conducere și odihnă.

Împotriva celor doi conducători auto, în vârstă de 32 și 33 de ani, au fost inițiate proceduri legale pentru încălcarea regulilor de ordine publică, cu impunerea unor garanții de 1.190 de euro în total, pentru asigurarea desfășurării corespunzătoare a procedurilor legale.

Distribuie acest articol