Autocarul cu români răsturnat în Slovenia se deplasa spre Italia. Trei morți și patru răniți

Un autocar înmatriculat în țara noastră, care transporta 29 de cetățeni români spre Italia, s-a răsturnat pe autostrada A1 din Slovenia în dimineața de 3 februarie. Trei persoane au decedat și patru au fost transportate de urgență la spital, precizează MAE într-un comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe vine cu un comunicat referitor la accidentul petrecut în această dimineață pe autostrada A1 din Slovenia. Autocarul, care avea la bord 29 de cetățeni români, s-a răsturnat între localitățile Garčiani-Murska Sobota.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului.

Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetățeni români au decedat, iar alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Ancheta autorităților slovene cu privire la acest accident este în desfășurare.

MAE precizează că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Ambasadei României în Republica Slovenia: +386 40980068.