Autocarul răsturnat în Italia, pasagerii își vor continua drumul spre România după ce și-au petrecut noaptea la Padova

Pasagerii români din autocarul răsturnat luni în apropiere de Padova, s-au îmbarcat astăzi, marți, 17 ianuarie, în alt autocar care îi va duce în țară. Ei și-au petrecut noaptea într-un centru de primire pus la dispoziție de Protecția Civilă din orașul Padova.

„În sfârșit, călătoria lor spre România poate fi reluată”, au transmis cei de la Protecția Civilă citați de Tg Padova.

„Pasagerii autobuzului care s-a răsturnat ieri de-a lungul autostrăzii A13, pe rampa de acces pentru A4, și-au încărcat bagajele pe care le-au recuperat în urma accidentului și au plecat de pe via Valeri sub supravegherea atentă a polițiștilor locali. Străinii care se aflau în autobuzul răsturnat au fost găzduiți peste. noapte de Protecția Civilă Padova. O singură femeie a rămas în oraș. Grav rănită, ea este internată în spital”, a transmis sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

VIDEO AICI.

În autocarul care plecase în seara de duminică de la Palermo, erau 52 de persoane, dintre care aproximativ 10 copii.

În jurul orei 13:00 de luni, 16 ianuarie, în apropiere de Padova, pe șoseaua de legătură dintre autostrada A13 Bologna-Padova și A4 Torino-Trieste, autocarul s-a răsturnat pe partea laterală stângă, provocând rănirea mai multor persoane, dintre care una în stare gravă.

O pasageră din autocar a declarat pentru Il Gazzettino: „Am ieșit din autocar pe geamurile sparte.”

„Am plecat din Palermo și la Bologna s-au schimbat șoferii. Șoferul urma să lase câteva persoane în gara din Padova, de aceea a ieșit de pe autostradă. Mergea un pic cam repede. După ce ne-am răsturnat am ieșit afară prin geamurile care s-au spart”, a spus femeia româncă.

Autocar românesc răsturnat în Italia. Sursa foto: Il Gazzettino

Autoritățile italiene fac cercetări pentru a stabili cauza accidentului care s-ar fi putut transforma într-o adevărată tragedie, dacă bara de protecție din metal de pe marginea șoselei nu ar fi atenuat căderea autocarului.

Distribuie acest articol