Autopsia muncitorilor morți în Italia sub dărâmături: au murit din cauza rănilor grave și a lipsei de aer

Rezultatul autopsiei în cazul muncitorilor care și-au pierdut viața după ce un zid al clădirii la care lucrau s-a prăbușit peste ei, a confirmat că și-au pierdut viața la fel ca cei 309 de oameni care au murit în cutremurul tragic de la L’Aquila, din anul 2009: din cauza rănilor grave, a lipsei de aer și prezenței solului în căile respiratorii.

Conform publicației Abruzzo Web, acestea sunt primele rezultate ale autopsiei pe trupurile neînsuflețite ale celor doi nefericiți muncitori, românul de 41 de ani pe nume Cristian Susanu și Dzevdet Uzeiri, macedonean, în vârstă de 61 de ani, care sâmbătă 13 martie au căzut de la etajul trei al unei clădiri din centrul localității San Pio delle Camere, provincia L’Aquila și au fost îngropați sub dărâmături după ce o parte din construcție s-a prăbușit.

Cristian Susanu, originar din localitatea Traian, județul Neamț, era căsătorit și avea un băiețel de 6 anișori. El ar fi murit instantaneu spun medicii legiști, pe când Dzevdet Uzeiri după ce a cerut cu disperare ajutor colegilor săi și primilor pompieri ajunși la fața locului.

Nu l-au putut scoate la timp pentru a-i salva viața deoarece cei doi au căzut în partea cea mai joasă a clădirii, unde se afla un fel de cantină pentru vinuri. Acest aspect a făcut ca operațiunea de salvare să fie una extrem de dificilă, cei peste 40 de pompieri prezenți au trebuit să asigure mai întâi zona pentru a evita ca alte ziduri să se dărâme și să îngreuneze și mai mult acțiunea. Corpurile neînsuflețite au fost scoase de sub dărâmături abia în jurul orei 1:00 noaptea, după mai multe ore de la incident.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autopsia, efectuată de patologul Giuseppe Calvisi, s-a încheiat aseară la spitalul San Salvatore dell’Aquila. Astăzi cele două corpuri vor fi returnate familiilor respective pentru înmormântare. Procuratura Republicii investighează tragedia și va avea rezultatele finale în aproximativ 60 de zile.

Primăria din San Pio delle Camere a anunțat că s-a organizat o strângere de fonduri pentru familia muncitorului Dzevdet Uzeiri. Și la Roio, unde locuia Cristian Susanu se strâng bani pentru familie. Cristian va fi înmormântat în cimitirul localității Poggio di Roio, pe când Dzevdet Uzeiri se va întoarce în țara sa de origine, în Macedonia, conform dorinței exprimate de familia sa.

Există patru persoane anchetate în acest caz, ele sunt:

  • proprietarul companiei Habita unde cei doi muncitori erau angajați, Marcello Aloisio, 51 de ani din L’Aquila, rezident în San Pio delle Camere,
  • președintele Consorțiului pentru reconstrucția de case Giuseppe Silvestri, 81 de ani din provincia Ascoli Piceno și rezident în Montepulciano (Siena),
  • responsabilul cu siguranța la locul de muncă, Andrea Amico, 49 de ani din Jesi (Ancona) și domiciliat în Serra San Quirino (Ancona),
  • directorul șantierului, Alessandro Barocci, 43 de ani din San Benedetto del Tronto (Ascoli Piceno) și rezident în Mergo (Ancona).