Italia, autostrada A4: Cățeluș aruncat pe fereastra unei mașini cu numere românești

Un eveniment regretabil a avut loc pe data de 21 februarie, chiar înaintea orei prânzului, în zona de servicii Limenella de pe autostrada A4 (Torino-Trieste), unde un câine a fost aruncat de la fereastra unei mașini marca BMW cu numere de înmatriculare românești, scrie pianetadonna.it.

Pe autostrada A4, în dimineața târzie a zilei de 21 februarie, șoferii care se aflau în zona de serviciu Limenella au fost martorii unei abandonări crude. Ei au văzut cum anumite persoane care călătoreau la bordul unui BMW cu numere românești, au aruncat pe fereastra mașinii un cățeluș speriat și apoi au demarat în grabă.

Martorii au luat numărul mașinii, un BMW de culoare roșie, și l-au înmânat poliției.

Cățelul înfricoșat era pe punctul de a fi lovit de mașinile care circulau cu mare viteză dar din fericire pentru el, trecătorii au reușit să îl recupereze și au chemat poliția.

Patrula trimisă de Camera de Operațiuni a Poliției Rutiere a luat câinele și l-au dus la un cabinet veterinar. Mai târziu el va fi dus la un centru specializat și apoi i se va căuta o casă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

BMW-ul, potrivit martorilor, avea plăcuțe de înmatriculare cu numere românești, dar, indiferent de naționalitate, gestul pe care l-au făcut a fost teribil și crud și trebuie pedepsit sever, scrie sursa citată.

În Italia, infracțiunea de abandonare a animalelor (articolul 727 din Codul Penal) se pedepsește cu închisoare de până la 1 an și cu amendă de la 1.000 la 10.000 de euro. În timp ce pentru infracțiunea de maltratare a animalelor, închisoarea este de la 3 la 18 luni, iar amenda este de la 5.000 la 30.000 de euro.