„Mai aveam doar 36 de ore de trăit”. Bărbat din Italia, salvat în ultima clipă de medici printr-o intervenție revoluționară

- Conținut sponsorizat -

Un bărbat de 56 de ani din orașul italian Torino, diagnosticat de la naștere cu boală polichistică ce i-a afectat ficatul și rinichii, a fost salvat printr-un dublu transplant într-o intervenție revoluționară, după ce i s-a spus că mai are de trăit aproximativ 36 de ore.

„Mai aveam o zi și jumătate de viață înainte, deci am trecut de la certitudinea morții la a fi aici, vorbind”, a declarat pacientul pentru presa italiană, evidențiind astfel gravitatea situației sale și miracolul științific care i-a prelungit viața.

Procedura, care a implicat inițial un transplant de microbiotă fecală urmat de unul de ficat, a fost realizată într-o colaborare între medicii de la spitalul Molinette din Torino și cei de la Fondazione Policlinico Universitario Agostino Gemelli Irccs din Roma.

Aceasta marchează prima dată când o astfel de strategie secvențială a fost folosită la nivel mondial, salvându-i viața bărbatului a cărui condiție era extrem de gravă, având un ficat de 15 kilograme datorită bolii polichistice.

După o perioadă de convalescență acasă, pacientul se află în plin proces de recuperare nutrițională și motorie, la 120 de zile de la începutul tratamentului său.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Evoluția sa post-operatorie a fost lipsită de complicații majore, în special fără infecții, și a reușit să își reia funcția renală fără a necesita dializă, datorită suportului necondiționat al soției și fiicei sale.

Cazul, relatează agenția de presă ADNKronos, a primit deja recunoaștere în literatura științifică internațională, fiind publicat în revista „Transplant Infectious Disease”.

Totul a fost posibil datorită generozității unei familii italiene care a donat ficatul unui membru decedat, permițând astfel intervenția chirurgicală la doar 100 de zile de la internarea pacientului la spitalul Molinette.

Procedura a necesitat o tehnică chirurgicală de înaltă complexitate, efectuată de echipa profesorului Renato Romagnoli, cu suportul cardiochirurgilor și anesteziștilor, și a implicat transfuzii semnificative de sânge, subliniind importanța donării de sânge pentru astfel de intervenții.

- Mai multe după publicitate -