Aventura nedorită a unei românce din Italia, s-a trezit față în față cu hoții care i-au intrat în casă pe fereastra de la baie

Un caz incredibil în care o femeie română s-a trezit față în față cu hoții care i-au intrat în casă pe fereastra de la baie s-a petrecut la Trebaseleghe, în provincia Padova din Veneto: „I-am văzut cum au intrat în casa mea pe fereastra de la baie și am început să țip. Ulterior am aflat că intraseră deja la vecinul de la etajul de dedesubt de unde au furat bani și alte bunuri”, a povestit femeia citată de Il Gazzettino.

Rodica Tohănean are 59 de ani, este căsătorită și trăiește de 20 de ani în Italia. Ea lucrează la un centru pentru persoane cu dizabilități din Castelfranco Veneto (Treviso).

Locuiește împreună cu soțul ei pe via Ugo Foscolo, din Trebaseleghe și miercuri, 11 noiembrie, în jurul orei 18:00, a trăit o aventură pe care nu o va uita curând. Femeia, având în vedere că urma să lucreze în tura de noapte, s-a așezat în pat cu gândul de a se odihni un pic. Chiar înainte de ora indicată mai sus, atenția i-a fost atrasă de unele zgomote care veneau din apartamentul de dedesubt, dar nu le-a dat prea mare importanță, crezând că sunt vecinii care probabil făceau anumite lucrări de renovare în apartament.

„Am crezut că vecinii mei fac unele lucrări în casă și nu am acordat prea multă atenție. După câteva minute însă am simțit că se întâmplă ceva în baia mea și m-am grăbit să văd ce este.”

În acel moment, Rodica Tohănean a văzut cum hoții intrau în apartamentul ei, pe fereastra băii. Infractorii probabil nu se așteptau să fie cineva în casă. „Abia au dat cu ochii de mine au rămas împietriți pentru câteva clipe. Eu am început să țip cât am putut de tare, iar ei au făcut cale întoarsă, pe fereastră, apoi s-au coborât de-a lungul conductei de gaz, până au ajuns jos, pe pământ. Au sărit peste poarta de la grădina blocului și s-au urcat într-o mașină”, a povestit femeia care a sunat imediat la 112.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La scurt timp s-a întors acasă și vecinul care a găsit apartamentul răvășit de mâna infractorilor. Bărbatul a constatat că îi lipseau bani și mai multe efecte personale.

După spaima pe care a trăit-o, Rodica Tohănean recunoaște că ar fi putut fi mai rău: „Dacă dormeam și hoții apucau să intre de-a binelea în casă nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla cu mine. Acești infractori acționează fără scrupule și au ajuns să intre prin locuințe în timpul zilei, fără nicio frică.”

Carabinierii s-au prezentat la fața locului și imediat au organizat căutări în întreaga zonă, dar jefuitorilor li s-a pierdut urma.