Aventura unui șofer italian în România: Urmărire ca în filme cu Poliția Rutieră

Ca și când scandalul dintre senatoarea Diana Șoșoacă și jurnalista Lucia Goracci n-ar fi fost de ajuns, conflictele româno-italiene se înmulțesc. Competența polițiștilor români a fost pusă la grea încercare în primele ore ale dimineții zilei de vineri, 17 decembrie, de către un cetățean italian. În vârstă de 36 de ani, acesta nu a oprit mașina la un control de rutină efectuat de polițiștii rutieri, în localitatea Biharia, din județul Bihor, ba chiar a apăsat pe pedala de accelerație.

Evenimentul s-a întâmplat în jurul orei 4:00 dimineața, potrivit informațiilor PresaSM. Anunțată de agenții rutieri aflați la datorie în Biharia, Poliția Carei a procedat la crearea unui baraj în drumul fugarului italian, la ieșirea din localitatea Biharia.

Inspirat probabil din scenariile filmelor de acțiune, italianul a spart barajul și a demarat în trombă pe DN 19 către municipiul Satu Mare, ignorând focurile de avertisment executate în aer dar și spre mașină de polițiști, după ce a vrut să lovească mașina de poliție care îl urmărea.

Mergând pe același scenariu al filmelor de acțiune, doi polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției din Satu Mare au procedat la blocarea ambelor sensuri de mers cu ajutorul unui TIR ce a fost poziționat pe diagonala drumului, la intersecția șoselei de centură cu Drumul Careiului.

Foto: Presasm

Deși mai mulți polițiști și jandarmi îl așteptau cu armele îndreptate către el, fugarul italian nu a oprit și a intrat frontal cu mașina în TIR-ul staționat. Tot ca în filmele de acțiune, acesta a încercat să dea înapoi și să își continue cursa dementă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

N-a mai avut timp, deoarece forțele de ordine au intervenit și l-au împiedicat pe șoferul italian să execute alte manevre. După ce i-au spart geamurile, oamenii legii au reușit să-l scoată din mașină și să-l încătușeze.

Sursa foto: Presasm

Transportat cu ambulanța, sub escorta Poliției și Jandarmeriei, la secția de urgențe a spitalului din Satu Mare, italianul a manifestat o stare vădită de nervozitate. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii unui eventual consum de alcool sau stupefiante.

În timp ce mașina fugarului a fost avariată considerabil, TIR-ul n-a avut decât o singură bară deteriorată. Polițiștii sătmăreni merită cu atât mai multe laude, cu cât la fața locului n-a fost prezent niciun ofițer cu funcție de conducere.

Procurorii sătmăreni vor decide încadrarea faptei italianului, ținând cont că acesta, în timpul cursei nebune de urmărire, a încercat să lovească mașina poliției, ceea ce poate fi interpretat ca și tentativă de omor.