Avertizare de caniculă în Italia, temperaturile vor ajunge până la 43 de grade Celsius

Sosește în Italia cel de-al treilea anticiclon african al verii 2022 care va aduce începând de astăzi, marți, 21 iunie, temperaturi cu maxime de 38 de grade Celsius în nordul Peninsulei și până la 40 – 43 de grade Celsius în Puglia, Sardinia și Sicilia.

Săptămâna în care ne aflăm va fi una dintre cele mai fierbinți ale lunii iunie și ale acestei veri.

Antonio Sanò, director și fondator al site-ului www.iLMeteo.it avertizează că nordul țării se va confrunta mai întâi cu temperaturile ridicate, urmat de centru și în final de sud.

În unele orașe italiene temperaturile maxime vor depăși recordul înregistrat în vara anului 2003, când Italia s-a confruntat cu călduri extreme.

De exemplu, în Bologna, se prognozează 36 de grade C față de 34 în 2003, precum și la Milano și în multe orașe din Veneto și Emilia-Romagna. În centru-sud, temperaturile vor începe să escaladeze începând cu zilele de miercuri și joi, cu valori maxime de până la 38°C la Roma, 37 la Florența, 40 la Foggia, Matera, Catanzaro, Taranto și chiar mai mai mult în zonele interioare ale insulelor Sardinia și Sicilia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe lângă arșița din timpul zilei, vom avea de-a face și cu nopți tropicale. Acestea apar atunci când temperatura nopții nu scade niciodată sub 20 grade C, iar nopțile viitoare din multe orașe italiene vor avea tocmai această caracteristică.