Avertizare meteo în Italia: Ploi abundente, vânt și temperaturi în scădere

După mai bine de trei luni de secetă, de miercuri, 30 martie, sunt anunțate în Italia ploi abundente, mai ales în zona de centru-nord și parțial în sudul peninsulei. Ploile vor fi însoțite de vânt puternic, iar temperaturile vor scădea cu aproximativ 10°C în timpul zilei. Se vor înregistra ninsori la altitudine joasă, chiar și sub 1.000 de metri.

Condițiile meteo se vor înrăutăți semnificativ în Italia din cauza sosirii unui front instabil care va aduce averse de ploaie și vânt puternic. Sunt așteptate cel puțin cinci zile de vreme extrem de instabilă cu ploi care vor uda în mod repetat nordul și centrul Italiei, precum și o parte din sud.

Primele precipitații vor fi înregistrate în nordul țării, apoi în centru, dar și în regiunile Campania, Basilicata și Puglia. Ploile vor fi însoțite pe alocuri de vânt puternic.

În zonele de munte se vor înregistra ninsori, iar de vineri, 1 aprilie, odată cu intrarea în Italia a unui val de aer rece, de la Polul Nord, ninsoarea va cădea și la altitudini joase, chiar sun 1.000 de metri, atât în Alpi, cât și în Apenini.

Pe lângă ploi, vânt și ninsori, această fază de vreme rea va determina și scăderea temperaturilor. Valorile termice, în prezent peste medie cu 4/5°C, vor scădea cu aproximativ 10°C, atingând cel mult 10/12°C ziua, mai ales în nord. Valorile nocturne, datorită acoperirii cerului și vântului blând, vor crește cu aproape 8°C.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol