Avion care zbura din România spre Italia, probleme tehnice în timpul zborului. Piloții au fost nevoiți să efectueze o aterizare de urgență

Pasagerii zborului Wizz Air W43427, care urmau să călătorească marți, 2 aprilie 2024, de la Cluj-Napoca la Napoli, în Italia, au fost nevoiți să revină în țară după mai bine de o oră de zbor, deoarece aeronava Airbus A321neo (9H-WDZ) în care se aflau a întâmpinat probleme tehnice.

Avionul, care a decolat de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj la ora 15:29, a fost nevoit să aterizeze de urgență pe aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București, la o oră și 18 minute de la decolare, informează turdanews.net.

Incidentul a avut loc în timp ce avionul se afla la est de Belgrad (Serbia), moment în care piloții au luat decizia de a reveni pe un aeroport din România.

Situația a fost confirmată de surse ale platformei BoardingPass.ro, care au detaliat că a fost vorba despre o problemă tehnică neașteptată.

Compania aeriană Wizz Air a organizat un zbor de substituție pentru pasagerii afectați, utilizând un alt avion Airbus A321neo care a plecat de la București spre Napoli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acesta a asigurat transportul călătorilor din zborul inițial și a efectuat ulterior zborul de retur Napoli – Cluj-Napoca.

Din cauza incidentului, zborul de retur Wizz Air W43428 Napoli – Cluj-Napoca a înregistrat o întârziere de câteva ore.

Compania aeriennă și autoritățile aeroportuare s-au mobilizat pentru a minimiza disconfortul pasagerilor și pentru a soluționa problema în cel mai scurt timp posibil, asigurând înlocuirea aeronavei afectate și ajustând orarele de zbor pentru a compensa întârzierile provocate de acest incident neașteptat.

Distribuie acest articol