Avion care zbura spre România, aterizare de urgență în Ungaria

O însoțitoare de bord a companiei aeriene British Airways (BA) a leșinat în timpul unui zbor care a decolat sâmbătă, 20 mai, din Londra (Anglia) cu destinația București (România), astfel încât pilotul a fost nevoit să aterizeze de urgență la Budapesta (Ungaria) pentru a fi transportată la spital.

Așa cum relatează publicația The Irish Sun, însoțitoarea de bord s-a simțit rău în timp ce își făcea datoria la bordul avionului Airbus A320 care decolase de pe aeroportul Heathrow către capitala României.

Datorită acestui nefericit incident, comandantul zborului a schimbat direcția aeronavei care avea la bord 170 de pasageri și a aterizat la Budapesta, în timp ce personalul de bord îi acorda primul ajutor colegei bolnave.

Imediat după aterizare, tânăra a fost transportată la un spital din Budapesta însoțită de un alt membru al echipajului de bord, iar zborul nu a mai putut continua în cursul zilei de sâmbătă și a fost întârziat cu mai bine de 21 de ore.

Personalul de la bordul aeronavei se temea că însoțitoarea de zbor ar fi putut suferi un infarct, dar această ipoteză a fost exclusă ulterior, deoarece ea și-a revenit în cursul zilei de duminică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un alt membru al echipajului a mers cu ea la spital de îndată ce avionul a aterizat, dar întârzierea a însemnat că limita de ore în care personalul de bord a lucrat continuu a fost depășită. Avionul nu a putut să-și reia călătoria și toți pasagerii și membrii echipajului au fost forțați să rămână peste noapte în Budapesta.

De asemenea, sute de pasageri care așteptau acest avion pe aeroportul din București pentru reîntoarcerea sa la Heathrow au fost întârziați cu aproape 24 de ore și au fost nevoiți să înnopteze și ei la hoteluri din capitala României.

Situația de urgență medicală care a apărut inopinat a însemnat devierea forțată a zborului BA886 din Londra și a provocat anularea zborului retur BA887 din București, care trebuia să decoleze sâmbătă seara la ora 21:05.

Avionul a decolat în cele din urmă duminică, la ora locală 18:20, și a aterizat la Terminalul 3 al aeroportului Heathrow la ora locală 19:40, ora Marii Britanii (care este cu două ore în urmă față de ora României).

Compania aeriană British Airways a refuzat să facă public numele însoțitoarei bolnave sau să dezvăluie natura afecțiunii sale.

O purtătoare de cuvânt a British Airways a declarat: „Siguranța clienților și a colegilor este întotdeauna prioritatea noastră. Ne-am cerut scuze clienților pentru întârzierea zborului lor, după ce aeronava a fost nevoită să devieze din cauza unei urgențe medicale”.