Un avion cu 126 de pasageri la bord a luat foc în timpul aterizării. Trei persoane au fost rănite

Un avion care avea la bord 126 de pasageri a luat foc marți, 21 iunie 2022, în timp ce ateriza, informează ziarul britanic The Independent.

Din fericire, niciunul dintre pasageri nu a decedat, dar trei persoane au fost rănite și s-a creat panică mare în timpul evacuării aeronavei.

Din primele informații reiese că avionul, McDonnell Douglas MD-82, aparține companiei aeriene Red Air și efectua un zbor din Santo Domingo, Republica Dominicană, spre orașul Miami din SUA.

La momentul aterizării pe aeroportul din Miami, însă, în jurul orei locale 05:30, trenul de aterizare al avionului a cedat, iar aeronava s-a prăbușit practic pe pistă, după cum se poate observa în video de mai jos.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Impactul avionului cu solul a provocat un incendiu imediat și a fost un miracol că nu a murit nimeni, dar pasagerii s-au panicat și au început să evacueze aeronava țipând și fugind.

Trei dintre pasageri au suferit răni minore, unii în timpul aterizării, iar alții în timpul evacuării avionului.

Pompierii de pe aeroportul din Miami au intervenit imediat și au reușit să țină flăcările sub control. Aceștia au încercat, de asemenea, să evite vărsarea de combustibil pe pista de aterizare, pentru ca flăcările să nu se extindă.

„Am crezut că voi muri. Toate ferestrele erau sparte și cineva parcă și-a rupt piciorul și mâna. Am început să fug și am sărit și am crezut că va exploda”, a declarat pasagera Paola Garcia pentru postul de televiziune 7 News.