Un avion cu destinația Roma s-a întors de urgență pe aeroportul din Cluj după ce a lovit un stol de păsări

Un avion al companiei aeriene Wizz Air s-a întors miercuri, 22 iunie, pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj, după ce a lovit mai multe păsări. De asemenea, o altă aeronavă a fost obligată să aterizeze de urgenţă pe Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău din cauza vântului puternic.

Avionul care zbura pe ruta Cluj-Roma a fost întors la sol, după ce a lovit mai multe păsări, la scurt timp după decolare, la ora 13:55, informează Monitorul de Cluj.

Nu au fost probleme tehnice care să pună în pericol zborul, dar în asemenea piloţii pot decide să aterizeze de urgenţă pe cel mai apropiat aeroport pentru a stabili dacă s-au produs daune. Astfel de accidente au loc frecvent.

„Din păcate, păsările sunt destul de periculoase. Sunt cazuri care se întâmplă, deși luăm măsuri și noi, de la Aeroport, și companiile aeriene, însă e greu de evitat un incident de acest fel”, a afirmat David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj.

Aterizare de urgență pe Aeroportul Bacău

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din cauza vântului puternic care a bătut miercuri în zona județelor din estul țării, un avion Wizz Air care zbura pe ruta Londra – Iaşi a fost obligat să aterizeze de urgenţă pe Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău, informează Ziarul de Bacău.

După 40 de minute de survol deasupra Iaşiului, pilotul a hotărât să întoarcă aeronava din drum. Călătorii au intrat însă în panică. au început să se roage, iar din cauza turbulenţelor, unora dintre ei li s-a făcut rău.