Avion forțat să aterizeze de urgență după ce un pasager care avea un cuter a amenințat că va răni persoanele de la bord

Un bărbat, a cărui identitate nu a fost făcută publică până la această oră, a ajuns în arest vineri, 11 noiembrie 2022, după ce a amenințat pasagerii și membrii echipajului de zbor ai unui avion că-i va răni cu un cuter.

Piloții au fost nevoiți astfel să devieze de la traseu și să efectueze o aterizare forțată, relatează New York Times.

Potrivit sursei citate, incidentul s-a petrecut la bordul unei aeronave Frontier Airlines care zbura de la Cicinnati, Ohio către Tampa, Florida, ambele în Statele Unite ale Americii.

În timpul zborului însă, un pasager care avea la el un cuter a început să amenințe oamenii din avion că-i va înjunghia, iar piloții au decis astfel să efectueze o aterizare de urgență pe aeroportul din Atlanta, în statul american Giorgia.

„Toți pasagerii au fost debarcați din aeronavă și au fost cazați peste noapte la hoteluri din Atlanta. Un nou zbor a fost programat pentru mâine dimineață pentru a transporta pasagerii din Atlanta către destinația finală din Tampa”, a declarat Jennifer F. de la Cruz, purtătorul de cuvânt al companiei Frontier Airlines.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din cele relatate de Tim Turner, purtătorul de cuvânt al aeroportului din Atlanta, pasagerul care a provocat incidentul și a cărui identitate nu a fost făcută publică încă a fost preluat de polițiști imediat după aterizare.

După ce bărbatul a intrat în custodia poliției, oamenii legii au găsit cuterul asupra sa. Turner a confirmat că individul a amenințat că va răni pasagerii și membrii echipajului. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Deocamdată nu se știe cum a reușit bărbatul să treacă de sistemul de securitate cu cuterul asupra sa. Oficialii de la aeroportul din Cincinnati nu au putut fi contactați de jurnaliștii de la New York Times pentru a da explicații.

Nici Departamentul de Poliție din Atlanta nu a răspuns încă mesajelor trimise de jurnaliști pentru a înțelege cu claritate ce s-a întâmplat la bordul acelui avion.

De asemenea, instituția care se ocupă de verificările de securitate în aeroporturi – TSA (Administrația de Securitate în Transporturi) – nu a răspuns la apelurile și mesajele lăsate de cei de la ziarul american.