Avion lovit de turbulențe puternice, șapte pasageri răniți: „Părea că ne prăbușim”

Un avion al companiei aeriene Lufthansa care zbura de la Austin (SUA) la Frankfurt, în Germania, a fost lovit de turbulențe puternice în timp ce zbura deasupra statului american Tennessee. Șapte pasageri au fost răniți, ei au fost transferați la spital după o aterizare de urgență în Dulles, Virginia, informează NBC.

Aeronava Airbus A330 „a aterizat în siguranță” în jurul orei 21:12 de miercuri, 1 martie, pe aeroportul din Dulles, iar șapte pasageri au fost transferați la spitalele locale, potrivit unui purtător de cuvânt al Autorității Aeroporturilor Metropolitane din Washington.

Echipajul a întâmpinat turbulențe severe, la 11.000 de metri altitudine, după 90 de minute de la decolare.

Multe persoane care erau în avion au povestit pe rețelele de socializare ceea ce s-a întâmplat:

Un bărbat a spus că avionul a intrat în „cădere liberă” în timp ce însoțitoarele de bord începuseră să servească pasagerilor cina: „Persoane și mâncare au zburat prin aer, ajungând până în tavanul avionului”, a povestit el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O altă pasageră, însărcinată în cinci luni, a confirmat pentru CNN că „în timpul cinei, am fost loviți brusc de o o rafală de vânt, avionul a luat altitudine, apoi am căzut 300 de metri în gol. A fost ca o prăbușire în gol pe neașteptate de cinci secunde din vârful unui rollercoaster, farfurii și pahare zburau în tavan, iar geanta mea, care se afla pe podea, a zburat prin spatele meu”, a spus Susan Zimmerman.

Oamenii au început să țipe, simțind avionul cum cădea pur și simplu în gol. „A fost șocant”, a mai spus Susan, adăugând că, la aterizare, podeaua avionului era plină de mâncare și tacâmuri împrăștiate pe podeaua avionului.

Reprezentanții FAA (Federal Aviation Administration) a spus că va investiga incidentul. VIDEO mai jos: