Avion Ryanair în Italia, defecțiune în timpul zborului. Piloții au efectuat aterizarea de urgență

Un zbor Ryanair care zbura în Italia de la Crotone la Torino, cu 170 de pasageri la bord, a fost nevoit să se întoarcă și să aterizeze de urgență la Lamezia Terme din cauza unei defecțiuni tehnice majore.

Incidentul s-a petrecut vineri seară, 14 iunie, după ce avionul a decolat în jurul orei 19:00, având inițial ca destinație aeroportul Torino Caselle, unde trebuia să ajungă la ora 20:40, precizează publicația Quotidiano del Sud.

La scurt timp după decolare, s-a constatat că flapurile avionului nu funcționau. Flapurile sunt componente esențiale montate pe marginile aripilor, care ajută la reducerea vitezei și la creșterea unghiului de coborâre în siguranță pentru aterizare.

În lipsa funcționării acestora, avionul nu poate reduce viteza și devine imposibil de controlat la aterizare.

Din motive de siguranță, avionul a fost redirecționat către Lamezia Terme, unde pista este considerată mai sigură pentru astfel de aterizări de urgență.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La aeroportul din Lamezia Terme, măsurile de urgență au fost imediat activate, fiind prezente echipaje de pompieri, poliție și ambulanțe.

Avionul a aterizat fără dificultăți majore în jurul orei 20:30, ora la care ar fi trebuit să ajungă la Torino.

Pasagerii au fost debarcați și au așteptat aproape șase ore pentru a fi preluați de un alt avion care să-i ducă la destinație. În tot acest timp, li s-a oferit asistență pe aeroport.

Zborul către Torino a fost reluat în jurul orei 2:45, iar pasagerii au ajuns la destinație în jurul orei 4:30 dimineața, sâmbătă, 15 iunie.

Disconfortul și frustrarea pasagerilor au fost considerabile. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime, iar măsurile de siguranță au funcționat corespunzător.