Avocat italian falsifică un testament pentru a împiedica moștenirea care i se cuvenea unei fetițe românce

Un avocat italian a falsificat un testament pentru a împiedica moștenirea care i se cuvenea unei fetițe românce în urma decesului tatălui său italian. Avocatul a acționat la îndemnurile și împreună cu sora și o fostă iubită a decedatului.

Michele Morenghi, avocat al Curții din Milano, a fost condamnat pentru fals în documente, la 2 ani și 4 luni de închisoare, informează ilpiacenza.it.

Potrivit acuzațiilor, avocatul Morenghi ar fi redactat un testament fals al lui Fausto Orcesi, un asigurator italian bogat, care a murit la 7 mai 2013. Actul ar fi fost pregătit împreună cu sora lui Orcesi, Ivana, și cu Anna Bruno, o fostă iubită a asiguratorului italian decedat. Dar Fausto Orcesi avusese o relație cu o femeie română, în urma căreia s-a născut o fetiță iar copilul ar fi devenit după moartea tatălui său moștenitorul averii acestuia, care reprezenta un patrimoniu substanțial. Într-un alt proces, aflat încă în curs, procurorul a cerut o sentință de trei ani și jumătate pentru cele două femei care au participat la actul de falsificare a testamentului.

În urma testelor grafice, făcute la cererea procurorului, s-a constatat că scrierea textului și a semnăturii erau a surorii bărbatului decedat și nu ale sale. În testamentul fals creat, scris la 5 mai, cu două zile înainte de moartea asiguratorului italian, acesta indica pe sora sa ca moștenitoare a unui milion de euro și ordona donația de 850,000 de euro „bunului meu prieten, avocatul Michele Morenghi” care fusese nominalizat ca executor. În timpul procesului, procurorul a susținut că nu a existat niciodată o astfel de prietenie fraternă între cei doi. În încheierea testamentului, Orcesi lăsa proprietăți imobiliare și alte bunuri în favoarea fostei iubite, Anna Bruno.

Cei trei au fost demascați iar singura moștenitoare a bunurilor lui Fausto Orcesi va intra în posesia drepturilor sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol