Azilul ororilor în Italia: Cinci îngrijitori acuzați de violențe, umilințe și insulte în dauna unor persoane cu dizabilități

Cinci îngrijitori dintr-un azil din Brescia sunt acuzați de violență fizică și morală, insulte, umilințe și rele tratamente în dauna persoanelor cu dizabilități găzduite în structura sanitară respectivă, informează Corriere della Sera.

„Meriți să te spăl cu apă rece”, Îți spălam rahatul, înțelegi? Pe cel pe care l-ai făcut tu, nu pe cel pe care l-am făcut noi”, „Nu îndrăzni să mă rănești pentru că devin o fiară umană”, sunt doar câteva dintre apostrofările îngrijitorilor adresate unui bărbat în vârstă imobilizat la pat.

Carabinierii NAS (Nuclei Antisofisticazioni e Sanità), datorită imaginilor surprinse de camerele de supraveghere care au fost instalate fără știrea personalului în azilul „Giuseppe Seppilli”, administrat de Asistența Socio-Sanitară Teritorială din Lombardia, au documentat aproximativ 80 de episoade de violență fizică, insulte și umilințe.

În prezent, sunt nouă oaspeți ai unității recunoscuți ca victime. Aceștia suportau injurii și violențe din partea celor cinci angajați:

„Meriți să te spălăm cu apă rece pentru că ne rănești”, i-a spus un îngrijitor unui bărbat imobilizat la pat în timp ce îi făcea igiena personală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sau „Nu îndrăzni să mă rănești pentru că devin o fiară umană”, „Spălăm rahatul, înțelegi? Pe cel pe care l-ai făcut tu, nu pe cel pe care l-am făcut noi” , „Vino aici, vino aici… O să-ți arăt eu… Când mă enervez, mă enervez” și din nou „Smulg totul de pe tine, totul. Haide, că trebuie să mă duc să mănânc pizza, haide”.

Imaginile sunt greu de privit, cei cinci operatori sanitari îi loveau, insultau și umileau pe cei pe care trebuiau să-i îngrijească, în general persoane cu dizabilități fizice și psihice foarte grave.

Video mai jos. Vă avertizăm că sunt imagini cu mare impact emoțional:

Video

 

Pe baza investigațiilor efectuate de carabinierii din Brescia, a ieșit la iveală că în azil au fost înregistrate și cazuri grave de neglijență. S-ar părea că de multe ori operațiunile de igienă personală ale pacienților nu ar fi fost efectuate la timp, fiind amânate pentru câteva zile.

Cei cinci îngrijitori au fost concediați și sunt acuzați de abuz și maltratare. De asemenea, ei au primit interdicție de a se mai apropia de oaspeții azilului.

Distribuie acest articol