Badantă acuzată în Italia că a ucis bătrâna asistată. A împins-o de la balcon

O femeie de origine ucraineană, care lucra ca badantă pentru o bătrână din orașul Bergamo, a fost arestată marți, 15 noiembrie, în urma acuzațiilor de omor.

Ea ar fi a împins-o pe femeia de 77 de ani de la balconul apartamentului situat la etajul patru într-un bloc din cartierul Colognola, informează Fanpage.

Incidentul șocant a avut loc pe 22 aprilie 2022 și inițial s-a crezut că pensionara s-a sinucis, dar investigațiile ulterioare ale Poliției au scos la iveală probe și detalii care au dus la acuzațiile împotriva îngrijitoarei sale.

Potrivit anchetei, în ziua tragediei, victima și-a dat seama că badanta sa i-a sustras cardul bancar și a retras 2.000 de euro. Se pare că acest furt a declanșat o dispută violentă între cele două femei, culminând cu împingerea bătrânei de la balcon, ceea ce i-a cauzat moartea.

Dovezile colectate de la scena crimei au exclus posibilitatea sinuciderii, deoarece victima nu arătase niciun semn de intenție în acest sens. În plus, aceasta plănuia o călătorie în străinătate, având chiar o vizită programată la o agenție de turism în ziua morții sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Balustrada balconului este foarte înaltă și femeii în vârstă, care suferea de un deficit de echilibru, i-ar fi fost foarte greu să urce și să sară. Nici măcar copiii ei nu au crezut niciodată în ipoteza sinuciderii.

Investigarea amănunțită efectuată de experții criminaliștii din Milano a exclus de asemenea posibilitatea unui accident.

Indiciile au început să se îndrepte împotriva badantei după ce declarațiile acesteia au devenit contradictorii și au ridicat suspiciuni.

Cercetările au condus la constatarea cu certitudine că furtul și retragerile de bani efectuate au fost făcute de femeia ucraineană, care cheltuise cei 2.000 de euro la aparatele de jocuri de noroc din unele baruri din oraș.

Decizia de arestare a venit în urma unei măsuri de precauție impuse de Parchetul din Bergamo, punând-o pe femeia ucraineană la dispoziția autorităților judiciare pentru continuarea anchetei și procesul care va urma.