Badantă care a furat 2.000 de euro de la bătrâna din Italia, gest surprinzător după patru ani: a restituit banii

Într-un localitate din provincia Oristano o poveste nefericită a luat o întorsătură neașteptată. Îngrijitoarea, care cu patru ani în urmă furase aproximativ 2.000 de euro de la bătrâna pe care o îngrijea, s-a întors în Sardinia, a bătut la ușa pensionarei și i-a restituit toți banii cerându-și iertare pentru fapta sa.

„Evenimentele datează de la sfârșitul anului 2019” – a precizat fiica bătrânei pentru LinkOristano.

„La acel moment, mama mea, în vârstă de 80 de ani, imobilizată într-un scaun cu rotile, era îngrijită de o badantă de naționalitate străină care i-a devenit foarte dragă. Mama îi făcea prăjituri, îi dădea ouă proaspete și o invita cu plăcere la prânz în toate zilele în care aceasta venea să o îngrijească.”

Suspiciunile au început să apară la câteva luni după ce îngrijitoare începuse să lucreze pentru bătrâna respectivă. Fiica femeii a povestit:

„La un moment dat, mama și-a dat seama că banii din pensie erau tot mai puțini, ajungând cu greu la sfârșitul lunii. A început să suspecteze că îngrijitoarea ar fi responsabilă de acest lucru. Astfel, a luat decizia de a instala o micro-cameră de supraveghere în casă, pentru a înlătura orice bănuială.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În prima zi de înregistrare a imaginilor din interiorul casei, îngrijitoarea a deschis portofelul mamei mele, a luat o bancnotă și l-a pus imediat la loc. Asta a intensificat suspiciunile mamei mele, așa că în ziua următoare am decis să stau acasă cu ea pentru a verifica personal”, a mai adăugat fiica bătrânei.

„Din păcate, am văzut-o pe îngrijitoare furând 100 de euro și am decis să o confrunt, cerându-i să returneze banii. Am chemat carabinierii, am depus plângere și am închis acea poveste neplăcută.”

Îngrijitoarea a dispărut, dar după ani de zile, s-a produs o întorsătură de situație.

„Mama a auzit bătăi în ușă și nu mică i-a fost surpriza când la ușă a văzut-o pe îngrijitoarea care o jefuise în urmă cu patru ani. Doamna a început să își ceară scuze, plângând, spunând că în toți acești ani a muncit din greu pentru a economisi suma pe care i-a furat-o mamei mele, fiind incapabilă să trăiască cu sentimentul de vinovăție.

După ce a strâns suma de bani, a luat un avion și s-a întors în Sardinia pentru a o întâlni pe mama mea. Apoi i-a restituit cei 2.000 de euro pe care îi furase, cerându-și în continuu scuze pentru comportamentul său față de o persoană care o tratase aproape ca pe o fiică.”

O poveste cu final fericit

„Mama este foarte fericită de rezolvarea acestei situații triste. A fost foarte afectată, nu doar din cauza furtului, ci și pentru că încrederea pe care o acordase fusese trădată”, a încheiat fiica. „Pentru ea a fost o surpriză plăcută să vadă că bunătatea ei a fost într-un final răsplătită cu un gest de scuze sincere. Acum vom încerca să retragem plângerea.”

Distribuie acest articol