Badantă care lăsa bătrâna din Italia să trăiască în mizerie în timp ce ea se îmbăta, condamnată la 3 ani și 7 luni de închisoare

O îngrijitoare de bătrâni din Italia a fost condamnată la 3 ani și 7 luni de închisoare după ce a abandonat o bătrână într-o stare deplorabilă în propria casă.

Femeia în vârstă a fost dusă la spital și a murit după câteva zile. Procurorul ceruse o condamnare la șase ani, scrie cotidianul digital Today.

Plângerea datează din anul 2021, când familia bătrânei din Genova a relatat poliției că a găsit îngrijitoarea „complet beată” și bătrâna cu vânătăi și răni, într-o casă plină de murdărie.

Judecătorul a achitat badanta de acuzația de vătămare corporală și rezistență la funcționarul public, fapte care s-ar fi petrecut în momentul intervenției, după ce forțele de ordine au avut o altercație cu ea în momentul intervenției.

Când polițiștii au intrat în casă, îngrijitoarea, o femeie de naționalitate rusă, i-ar fi atacat și amenințat, strigând:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Voi nu știți cine sunt eu, am cinci case în Rusia și am același avocat ca Berlusconi, care este o putere. Nu-mi pasă de legile voastre, mi-e suficient să dau un telefon în Rusia și voi sunteți morți”.

Investigațiile au arătat că femeia în vârstă, care suferea de o demență senilă severă, era deshidratată și nu luase medicamentele de zile întregi.

Avea vânătăi pe față, pe piept și pe umeri. Trăia în mizerie, printre alimente alterate și sticle sparte.

Îngrijitoarea era complet beată, astfel încât în locuință au fost găsite mai multe sticle de alcool goale.

Bătrâna a murit la două săptămâni de la dramatica descoperire, după ce a fost internată în spital și apoi într-un azil de bătrâni. Potrivit acuzării, femeia a murit din cauza bătăilor și stării de abandon în care se afla.