Badantă dată dispărută în Italia, găsită moartă într-un râu. Suferea de depresie

O femeie de 61 de ani care lucra ca îngrijitoare în Umbertide, provincia Perugia, a fost găsită moartă în râul Tibru (Tevere – în italiană) duminică dimineață, 12 noiembrie, după ore întregi de căutări intense desfășurate de echipele de salvare, informează La Nazione.

Femeia, de naționalitate bulgară, care se pare că trecea printr-o perioadă severă de depresie, și-a anunțat intenția de a-și lua viața printr-un mesaj trimis unui fost angajator și prieten, afirmând că se va arunca în apele râului Tibru.

Operațiunea de căutare a început sâmbătă seară, după dispariția femeii, fiind coordonată de pompierii și carabinierii din Umbertide, împreună cu Unitatea Locală de Criză (Ucl).

Echipele, cu câini și două bărci pneumatice, au căutat pe întuneric până aproape de miezul nopții, suspendând temporar operațiunile din cauza condițiilor nefavorabile.

Reîncepute duminică dimineață, căutările au inclus participarea echipelor specializate în topografie aplicată salvării (Tas), o echipă cu câini, pompieri din Città di Castello și o echipă fluvială a serviciului de pompieri, verificând metru cu metru malurile râului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La căutări au participat de asemenea carabinieri, poliția locală, voluntari și Protecția Civilă.

Indiciul crucial a venit după descoperirea genții femeii pe malul râului, lângă un mic ponton pentru canoe, acum sub apă datorită creșterii nivelului râului.

Corpul ei a fost în cele din urmă găsit aproximativ la 200 de metri în aval, în zona Pian di Botine.

Femeia, văduvă de mulți ani și mamă a două fiice – una rezidentă în Anglia și cealaltă în Bulgaria – se pare că s-a întors recent dintr-o călătorie în Bulgaria foarte afectată emoțional.

Autoritățile, care au luat declarații de la prieteni, consideră că depresia profundă a fost factorul declanșator al tragicului ei gest.