Badantă de origine română, acuzată în Italia că a golit conturile bătrânului pe care îl îngrijea

O badantă de naționalitate română, în vârstă de 42 de ani, rezidentă în Veroli (Frosinone), a fost acuzată de exploatarea vulnerabilității pensionarului în vârstă de 80 de ani pe care îl îngrijea și căruia i-ar fi lichidat conturile bancare. Românca ar fi profitat de handicapul psihic al bătrânului, lăsându-l fără bani. Audierea preliminară a fost programată pentru zilele următoare, în fața judecătorului Tribunalului din Frosinone, informează Il Messaggero.

Evenimentele s-au petrecut de ceva timp, iar bănuiala că badanta ar fi avut acces la conturile bătrânului a apărut în momentul în care rudele sale au observat faptul că aceasta și-a schimbat brusc stilul de viață. Femeia și-a cumpărat o mașină nouă și purta numai haine de firmă, dar cu salariul primit nu ar fi putut face acest salt calitativ al nivelului său de trai.

Prin urmare, membrii familiei pensionarului au făcut unele investigații din care au aflat că numeroase sume de bani au fost retrase în mai multe rânduri din conturile curente ale bătrânului. Mai mult decât atât, badanta l-ar fi determinat pe bătrân să ia un credit de la o bancă, în valoare de peste 16.000 de euro.

De asemenea, din cercetările efectuate a reieșit că îngrijitoarea l-a însoțit pe bătrân de mai multe ori la oficiul poștal unde ar fi retras în mai multe tranșe suma totală de 14.500 de euro. Uneori s-a întâmplat ca ea să aibă în posesie cardul ATM dat de bătrân, și cunoscând codul PIN să facă singură retrageri de la instituția de credit.

Românca s-a apărat mereu de acuzațiile rudelor și a recunoscut doar faptul că uneori s-a întâmplat ca pensionarul să-i dea niște cadouri. Dar bătrânul i-a oferit doar câteva sute de euro, pentru că îi cunoștea starea de nevoie în care se afla. Potrivit acestuia, ea nu ar fi profitat niciodată de banii săi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deci, potrivit celor declarate de badantă, ar fi fost necesar să se caute în altă parte pentru a-i descoperi pe cei care au făcut toate acele retrageri de bani. În schimb, rudele bătrânului nu sunt de acord cu varianta conaționalei noastre.

Din contră, membrii familiei sunt convinși că badanta a fost cea care a golit conturile bancare ale pensionarului. O femeie care se prezentase la ușa bătrânului ca o persoană foarte modestă și disponibilă, dar care s-a dovedit mai târziu a fi o persoană fără scrupule, al cărei scop era cel de a sustrage banii asistatului său.

La audierea preliminară, care va avea loc în curând, judecătorul va trebui să decidă pe baza probelor dobândite, dacă să aducă sau nu badanta în boxa acuzaților. Din păcate, cazurile bătrânilor înșelați de îngrijitoarele care ar trebui să aibă grijă de ei devine, în ultimul timp, un fenomen tot mai des întâlnit în provincia Frosinone și nu numai.