Badantă de origine română arestată în Italia. Maltrata bătrânii asistați și a lovit carabinierii veniți în control

O îngrijitoare de naționalitate română a fost arestată la Siena, în Toscana, după ce a lovit carabinierii chemați de vecinii bătrânilor pentru care lucra. Femeia este acuzată de leziuni agravate împotriva a două persoane în vârstă și ultraj.

Potrivit presei italiene, românca era angajată de aproximativ o lună de zile, timp în care i-a lovit și insultat pe cei doi bătrâni. În una din serile trecute, vecinii, alertați de zgomotele repetate care proveneau din apartamentul celor doi soți italieni, au sunat la 112.

Carabinierii au ajuns la apartamentul respectiv, unde au găsit-o pe badantă într-o stare accentuată de agitație, relatează centritalianews.it. De asemenea, au constatat că bătrânii prezentau semne evidente de violență. În timp ce carabinierii îi cerea datele de identitate, îngrijitoarea a început să-i lovească unde nimerea, cu mâinile și picioarele.

În cele din urmă, femeia a fost imobilizată și pusă sub arest la domiciliu. Ea va trebui să răspundă în fața unui judecător, pentru acuzațiile de rele tratamente aplicate cuplului în vârstă, dar şi pentru faptul că i-a atacat şi i-a lovit pe carabinierii care au încercat să o calmeze.

Avocatul Vincenzo di Benedetto, apărătorul conaționalei noastre, a publicat astăzi, 7 mai, o scrisoare prin care atenționează că după cercetările efectuate de autorități, împotriva clientei sale există doar acuzațiile de rezistență la un funcționar public, jignirea unui funcționar public și vătămarea unui funcționar public, dar nu și cele pentru vătămare în detrimentul persoanelor în vârstă pe care femeia le îngrijea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul