Badantă din Italia, a încercat să dea foc asistatului și l-a maltratat din gelozie. Condamnată la închisoare

O badantă în vârstă de 60 de ani a fost recent condamnată în Italia la o pedeapsă de 3 ani și șase luni de închisoare, pentru o serie de agresiuni violente și tentativă de incendiere a asitatului său, un bătrân de aproape 80 de ani.

Incidentul, care a avut loc în septembrie 2019, pare să fi fost declanșat de gelozia femeii, menționează Corriere della Sera.

Cuplul s-a cunoscut în 2013, când femeia, originară din America de Sud, a ajuns în Trentino pentru a lucra ca badantă.

Inițial angajată de bărbat ca îngrijitoare, relația dintre cei doi a evoluat într-o idilă amoroasă, culminând cu decizia de a conviețui împreună.

Primii ani au fost descriși ca fiind liniștiți, dar din 2015 au început să apară primele semne de tensiune, majoritatea provocate de gelozia nejustificată a femeii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform reconstituirii procurorului Alessandro Clemente, agresiunile au continuat neîntrerupt între 2015 și 2019.

Într-unul dintre aceste episoade, femeia, convinsă de suspiciunile privind presupusele relații ale bărbatului cu alte femei, l-a lovit pe acesta în cap și umeri cu bucăți mari de lemn. În urma rănilor suferite, pensionarul a fost dus la spital.

De asemenea, ea a recurs la folosirea unor obiecte precum fierul cu care scormonea jarul în cămin și cuțite de bucătărie. De frică, bărbatul ascundea aceste obiecte pentru a nu le lăsa la îndemâna femeii.

În septembrie 2019, situația a escaladat dramatic când femeia l-a acuzat pe bărbat de a avea amante și a încercat să-i dea foc, aruncând un lichid pe hainele acestuia și amenințând că îl va face „să ardă ca o torță”. Din fericire, lichidul nu era inflamabil, ci doar un simplu detergent pentru ștergătoarele de parbriz.

Judecătorul Massimo Rigon a decis să nu califice acțiunile femeii ca tentativă de omor, ci mai degrabă ca maltratare continuă într-un context de violență domestică.

Pe lângă pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare, femeia a fost de asemenea obligată de către instanță să plătească o compensație provizorie de 15.000 de euro bărbatului. Avocatul ei, Andrea Antolini, a apărat-o în instanță, însă nu a reușit să evite condamnarea.

@rotalianul