Badanta din Italia arestată pentru moartea bătrânului: „Da, eu l-am ucis”

Lilliana Barone (45 de ani), îngrijitoarea lui Carlo Giovanni Gatti (89 de ani), a fost arestată în urma morții bărbatului, care a avut loc în circumstanțe tragice în casa sa din Ruino, comuna Colli Verdi din provincia Pavia. Femeia a recunoscut: „Da, eu l-am omorât.”

Tragedia s-a petrecut duminică, 4 februarie, când echipele de salvare sosite la domiciliul pensionarului l-au găsit sângerând abundent, cu o rană profundă la ceafă.

La sosirea lor, badanta era vizibil sub șoc și a exclamat: „L-am ucis, l-am ucis!”, pentru a apoi să se prevaleze de dreptul de a nu răspunde, la sfatul avocatei sale, Laura Sforzini.

BARONE
Lilliana Barone (45 de ani) și Carlo Giovanni Gatti (89 de ani). Sursa foto: Voghera sei tu

Ea a recunoscut că are responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat, dar încă există detalii neclare.

În prezent deținută în închisoarea feminină Piccolini din Vigevano, Liliana Barone nu a oferit alte declarații.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ancheta se concentrează pe cauzele morții bătrânului, în așteptarea rezultatelor autopsiei.

Preliminar, se exclude utilizarea obiectelor contondente, presupunându-se că bărbatul a căzut în urma unei lupte, fără a primi ajutorul necesar după ce s-a rănit la cap. El a murit din cauză că a pierdut mult sânge.

Nu se știe dacă bătrânul a fost lovit, poate cu un obiect contondent, sau poate a fost doar împins și apoi a căzut la pământ.

Sau dacă mărturisirea femeii ar putea ascunde numai un sentiment de vinovăție pentru că nu a reușit să prevină moartea bărbatului pe care l-a îngrijit ani de zile. Este sarcina anchetatorilor să reconstruiască dinamica, în acest moment departe de a fi certă.

Vecinii au descris-o pe badantă în cadrul emisiunii Pomeriggio Cinque ca fiind o persoană în general liniștită, dar cu probleme de alcoolism, deși unii susțin că și-a învins această dependență.

„Avea obiceiul să bea”, a dezvăluit o femeie, apoi o altă vecină: „A băut, dar cei de la bar au spus că se lăsase, că nu mai bea”.

Relația ei cu alcoolul și comportamentul anterior tragediei sunt acum analizate, în timp ce anchetatorii încearcă să înțeleagă ce s-a întâmplat.

După o viață petrecută la Milano, Carlo Gatti se întorsese de ani de zile să trăiască cu soția în satul familiei sale de origine, Ruino. Cei doi nu aveau copii.

Odată devenit văduv și având nevoie de ajutor, bătrânul a început să locuiască cu fosta soție a nepotului – femeia acum arestată sub acuzația de omucidere – care îl asista zilnic în toate nevoile sale, ca și colaboratoare familială.

În aceeași casă trăiește și fiul ei, care însă în ultimele zile nu a fost prezent.