Badantă din Italia arestată pentru violențe împotriva bătrânilor pe care îi îngrijea. Apelul primarului din Ravenna

O femeie de origine bulgară în vârstă de 65 de ani a fost arestată la Ravenna după ce a fost filmată cu videocamere ascunse cum lovea, abuza, maltrata și umilea persoanele vârstnice din căminul de bătrâni unde lucra ca îngrijitoare, informează Il Resto del Carlino. Femeia care ar fi trebuit să le fie sprijin și ajutor, ar fi transformat azilul într-un adevărat lager și i-ar fi făcut viața un iad în special unei bătrâne de 94 de ani, neputincioasă și incapabilă să se revolte din cauza vârstei înaintate și a stării de sănătate precare.

„De-ar muri idioata asta, este un parazit!”, „Nimeni nu te vrea, înțelegi sau nu?” „Trebuie să mori în scaunul ăsta cu rotile!” Insulte, abuzuri, bătăi și amenințări împotriva bătrânei de 94 de ani, toate zilnic și în special la orele 7:00 și 19:00, atunci când venea ora ca bătrâna să fie spălată și schimbată. Într-un filmat pus la dispoziția anchetatorilor, se vede cum îngrijitoarea a pălmuit bătrâna doar pentru că i-au căzut câteva firimituri în timp ce mânca.

În urma vizionării înregistrărilor camerelor video, instalate de agenții de poliție la sfârșitul lunii august în urma unei semnalări anonime a unui cetățean care a sunat la poliție, badanta bulgară este acuzată de maltratamenti și abuzuri, iar cercetările continuă pentru a se stabili de cât timp aveau loc aceste violențe.

Apelul primarului orașului Ravvena

Primarul orașului Ravenna, Michele De Pascale

Primarul orașului Ravenna, Michele De Pascale, felicită poliția pentru ancheta care a dus la arestarea îngrijitoarei și solicită tuturor familiilor care au în casă personal casnic de asistență, sau care au o rudă îngrijită în azilele de bătrâni, să semnaleze autorităților competente toate situațiile neclare și suspiciunile în privința personalului, pentru a se evita pe viitor repetarea unor episoade similare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Mulțumesc în mod deosebit anchetatorilor pentru munca făcută cu mare profesionalism”, spune primarul De Pascale, apoi continuă: „În al doilea rând aș vrea să mulțumesc cetățeanului care a denunțat situația suspectă și care practic a dat naștere investigației. Așadar, cu această ocazie invit toți cetățenii să contacteze imediat autoritățile competente dacă se confruntă cu situații neclare, sau au și cea mai mică suspiciune cu privire la modul în care sunt îngrijiți bătrânii lor.

Cazul este unul foarte grav și comportamentul îngrijitoarei unul care va trebui serios condamnat. După cum am spus deja într-o situație anterioară, este necesar să intensificăm controalele deoarece dincolo de reguli morale și de bună conduită la locul de muncă, aici ne confruntăm cu o încălcare a codului penal. Voi cere autorității de conducere a regiunii Emilia-Romagna o înăsprire a intervenției legislative în acest sector.” , a mai declarat primarul orașului Ravenna.