O „badantă” din Italia a aruncat în stradă trupul bătrânului mort în casă la 84 de ani

Trupul neînsuflețit al unui bâtrân italian în vârstă de 84 de ani a fost găsit sâmbătă seară, 15 februarie, pe o stradă din apropierea spitalului G. Rummo din orașul Benevento (Campania). Omul a fost abandonat în mijlocul drumului după ce a murit de către „badanta” sa în vârstă de 64 de ani, relatează Il Giornale.

Corpul pensionarului italian, învelit într-o pătură și îmbrăcat în pijamale, a fost văzut de trecătorii care au sunat la 112. După cercetările făcute de carabinieri s-a constatat că era vorba de Mario Rocco Castellano, 84 de ani, din Grottaminarda (Avellino).

A fost demarată o anchetă coordonată de procurorul Aldo Policastro, care a dus la arestarea unei femei pe nume Pierina, din localitatea Gioi, provincia Salerno. Aceasta era de 12 ani îngrijitoarea bătrânului și a mărturisit în timpul interogatoriului că bărbatul a murit din cauze naturale acasă, la Grottaminarda, sâmbătă după-amiază.

Când era în viață, bătrânul i-a cerut să-l abandoneze cât mai departe de rudele sale atunci când va muri

După ce a fost convinsă că bătrânul a decedat, Pierina l-a pus în mașina ei, un Volkswagen Lupo și l-a dus în apropierea spitalului spunând că „a îndeplinit voința pensionarului care i-ar fi cerut ca atunci când va muri să-l ducă și să-l lase oriunde, dar să fie cât mai departe de familia lui.” De aici decizia de a-i pune corpul fără viață în mașină și de a-l transporta de la Grottaminarda la Benevento în apropierea spitalului. Faptele au fost confirmate de imaginile înregistrate de camerele de luat vederi din zonă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe lângă acuzația că a ascuns cadavrul bătrânului, potrivit procurorului femeia nu a avut grijă de bătrân în mod corespunzător atribuțiilor sale: „obliga  victima să trăiască în interiorul locuinței sale în condiții de igienă precare, nereușind să-l hrănească și să-l îngrijească în mod corespunzător până când aceste condiții i-au cauzat decesul.”

Îngrijitoarea a fost arestată și dusă la închisoarea Capodimonte din Benevento. În așteptarea procesului este foarte probabil ca femeia să fie supus unui control psihiatric.