O „badantă” din Italia a aruncat în stradă trupul bătrânului mort în casă la 84 de ani

Trupul neînsuflețit al unui bâtrân italian în vârstă de 84 de ani a fost găsit sâmbătă seară, 15 februarie, pe o stradă din apropierea spitalului G. Rummo din orașul Benevento (Campania). Omul a fost abandonat în mijlocul drumului după ce a murit de către „badanta” sa în vârstă de 64 de ani, relatează Il Giornale.

Corpul pensionarului italian, învelit într-o pătură și îmbrăcat în pijamale, a fost văzut de trecătorii care au sunat la 112. După cercetările făcute de carabinieri s-a constatat că era vorba de Mario Rocco Castellano, 84 de ani, din Grottaminarda (Avellino).

A fost demarată o anchetă coordonată de procurorul Aldo Policastro, care a dus la arestarea unei femei pe nume Pierina, din localitatea Gioi, provincia Salerno. Aceasta era de 12 ani îngrijitoarea bătrânului și a mărturisit în timpul interogatoriului că bărbatul a murit din cauze naturale acasă, la Grottaminarda, sâmbătă după-amiază.

Când era în viață, bătrânul i-a cerut să-l abandoneze cât mai departe de rudele sale atunci când va muri

- Continuarea articolului după publicitate -

După ce a fost convinsă că bătrânul a decedat, Pierina l-a pus în mașina ei, un Volkswagen Lupo și l-a dus în apropierea spitalului spunând că „a îndeplinit voința pensionarului care i-ar fi cerut ca atunci când va muri să-l ducă și să-l lase oriunde, dar să fie cât mai departe de familia lui.” De aici decizia de a-i pune corpul fără viață în mașină și de a-l transporta de la Grottaminarda la Benevento în apropierea spitalului. Faptele au fost confirmate de imaginile înregistrate de camerele de luat vederi din zonă.

Pe lângă acuzația că a ascuns cadavrul bătrânului, potrivit procurorului femeia nu a avut grijă de bătrân în mod corespunzător atribuțiilor sale: „obliga  victima să trăiască în interiorul locuinței sale în condiții de igienă precare, nereușind să-l hrănească și să-l îngrijească în mod corespunzător până când aceste condiții i-au cauzat decesul.”

Îngrijitoarea a fost arestată și dusă la închisoarea Capodimonte din Benevento. În așteptarea procesului este foarte probabil ca femeia să fie supus unui control psihiatric.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Ai nevoie să trimiți bani acasă?

Transfer GO