Badanta din Italia care a dus bătrâna în România, ar fi înșelat și un pensionar

O badantă româncă acuzată de înșelăciune și deturnare de fonduri în Italia, după ce a profitat de starea de vulnerabilitate a unei bătrâne, pe care a păgubit-o de 317.000 de euro după ce a dus-o în România, este suspectată că ar fi înșelat și un pensionar în vârstă de 81 de ani, informează La Stampa.

Îngrijitoarea, cu inițialele A.E., ar fi abuzat de încrederea unui pensionar din Costigliole d’Asti, regiunea Piemont, căruia i-a cumpărat casa și l-a convins să fie garant pentru un împrumut bancar pentru achiziția acesteia, o tranzacție financiară neobișnuită și problematică.

Giuseppina, o văduvă din Castagnole Lanze, a fost convinsă acum aproximativ opt ani să se mute în România după moartea soțului ei, unde a fost ținută izolată în casa mamei badantei până în vara anului 2023.

Ea a descris condițiile de trai din România ca fiind dificile, era izolată și abuzată, trăind într-o casă modestă cu acoperiș de paie și cu toaletă în curte. A povestit că a fost hrănită prost și că starea sa de sănătate s-a deteriorat în aceste condiții.

În ciuda cererilor sale repetate de a pleca, Giuseppina a fost ținută acolo până când, datorită stării sale de sănătate în declin, badanta a hotărât că se poate întoarce în Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Întoarsă în Italia în vara anului 2023, Giuseppina a descoperit că rudele îngrijitoarei locuiau în casa ei și că multe dintre bunurile sale, inclusiv hainele și fotografiile, rămăseseră în România.

Giuseppina a descoperit, de asemenea, că badanta avea control complet asupra finanțelor sale, inclusiv o poliță de asigurare de viață de 120.000 de euro pe numele badantei și acces la conturile bancare ale bătrânei.

Conform anchetei, badanta a reușit să sustragă 317.000 de euro din conturile victimei, dintre care 149.000 de euro au fost reinvestiți în achiziționarea unei tutungerii din provincia Cuneo pe care a vândut-o recent.

Pe 4 ianuarie 2024, poliția judiciară a procuraturii din Asti a plasat-o pe badantă în arest la domiciliu, acuzată de înșelăciunea unei persoane incapabile și deturnare de fonduri.

Între timp, avocatul său, Roberto Ponzio, a declarat că românca are multe de spus și este furioasă pentru ceea ce a apărut în presă:

„Clienta mea are multe de spus, este înfuriată de ceea ce vede pe web și la televizor. Totuși, am sfătuit-o să fie precaută, mai avem de decis asupra strategiei de apărare. Nu exclud ca în această dimineață să facă uz de dreptul de a nu răspunde”.

@rotalianul