Badanta din Italia care a împins bătrâna de la balcon este măritată cu un român și au o fetiță de 5 ani

O descoperire șocantă a zguduit comunitatea din Bergamo, unde Rosanna Aber, în vârstă de 77 de ani, a fost găsită moartă după ce a căzut de la balconul apartamentului său situat la etajul patru în cartierul Colognola, la data 22 aprilie 2022.

Inițial considerat o posibilă sinucidere, cazul a luat o turnură dramatică după o investigație minuțioasă de un an și jumătate, culminând cu arestarea îngrijitoarei ei, Krystyna Mykhalchuk, o tânără de 26 de ani de origine ucraineană.

Krystyna Mykhalchuk este acum acuzată de omor voluntar și utilizarea neautorizată a cardului bancar al victimei. Ea ar fi împins-o pe la spate pe Rosanna Aber care a căzut de la etajul patru, pierzându-și viața.

rosanna-non_suicidio_omicidio-arrestata_domestica-930x620
Krystyna Mykhalchuk, Rosanna Aber și blocul unde a avut loc tragedia. Sursa foto: Il Gazzettino

Unul dintre apropiații victimei a declarat: „Rosanna avea unele bănuieli pentru că unei vecine i-a spus la un moment dat: Nu știu ce se întâmplă cu banii mei”.

Badanta, care avea o dependență de jocuri de noroc și datorii mari, a decis să extragă bani din contul pensionarei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ziua tragediei s-a înregistrat un deficit de 2000 de euro în contul ei bancar. Se presupune că Rosanna a descoperit furtul, motiv pentru care îngrijitoarea sa a decis să o ucidă în timp ce se ceratu pe tema banilor.

„Mătușa mea era foarte religioasă, mergea des la biserică la San Sisto – a povestit nepotul pensionarei, Marco Aber – La începutul războiului din Ucraina, a decis să angajeze o femeie din acea țară în semn de solidaritate.” Rosanna Aber nu și-ar fi imaginat niciodată că această decizie avea să-i fie fatală.

Krystyna Mykhalchuk, căsătorită cu un bărbat român și mamă a unei fetițe de cinci ani, locuia în prezent în Scanzorosciate, provincia Bergamo. Începuse recent să lucreze ca femeie de serviciu într-o companie din Nembro, informează Corriere della Sera.

O vecină a spus că tânăra i-a cerut deseori bani ca împrumut: „Mi-a cerut de trei-patru ori 50, 100 de euro și i-am împrumutat pentru că spunea că are probleme, pe vremea aceea doar soțul ei lucra și Enel îi deconectase de la curent.”

„Îmi pare rău pentru ei – a continuat vecina – mai ales pentru fetiță. El (soțul român – n.r.) este o persoană drăguță, după ce a fost plecat cu lucrul în Sardinia mi-a făcut cadou niște pește.”

Krystyna Mykhalchuk a fost arestată în dimineața de 15 noiembrie, într-o stație de autobuz, după ce a dus fetița la grădiniță (un mod de a evita o traumă adusă fetiței).  Interogatoriul tinerei ucrainence va avea loc vineri, 17 noiembrie.