Badanta din Italia care adormea bătrânii și îi jefuia. Apelul polițiștilor

Badanta ucraineană supranumită în Italia „Madam Somnifer”, se numește în realitate Ruslana Igorivna, are 48 de ani și în prezent se află în închisoare, după ce o bătrână pentru care a lucrat a decedat, informează Il Messaggero.

Polițiștii fac apel la populație: „Dacă știți și alte persoane la care a lucrat și de unde a plecat cu bunuri furate, reclamați la poliție.”

În ceea ce o privește pe îngrijitoarea ucraineancă, în comunitățile de moldoveni circulau cu ceva timp în urmă avertismente cu privire la comportamentul ei.

„Această persoană a jefuit familia din Roma la care lucra ca badantă pentru o bătrână cu dizabilități. Pe lângă furtul pe care l-a comis, a lăsat-o singură în casă și fără niciun ajutor pe bătrâna care e imobilizată la pat”, a scris cineva și a publicat o fotografie cu Ruslana Igorivna pe un grup Facebook cu moldoveni.

700-2023041895727 (6)
Ruslana Igorivna, Sursa foto: Il Messaggero

Ucraineanca le dădea somnifere bătrânelor pentru a le putea goli casa de lucruri de valoare

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Până în prezent au fost descoperite două cazuri cu același mod de operare, existând indicii despre o a treia infracțiune comisă și care s-a soldat, ulterior, cu moartea victimei.

Femeia a fost angajată în cursul lunii martie a acestui an pentru a îngriji o bătrână în vârstă de 97 de ani. Pe 25 martie, însă, ceva a mers prost. Nepoata bătrânei asistate a mers să o viziteze și și-a găsit bunica dormind adânc.

Badanta a motivat că femeia se odihnește și că nu a dorit să o trezească. Explicație a fost credibilă, iar infractoarea i-a oferit nepoatei o ceașcă cu ceai. Aceasta a băut licoarea, fără să bănuiască faptul că avea somnifere.

Tânăra s-a trezit 24 de ore mai târziu năucită și fără 550 de euro. Imediată a depus plângere la secția de poliție Tuscolano care, investigând, a descoperit o faptă similară petrecută în iulie 2022 la Ostia. Și în acel caz, îngrijitoarea a adormit o bătrână de 86 de ani punând-o să bea o băutură cu benzodiazepine în ea și apoi i-a furat 1.000 de euro cash, verighete și patru ceasuri valoroase.

Ucraineanca a fost prinsă în locuința unei alte bătrâne unde se angajase de câteva zile și, unde, probabil, intenționa să-și pună planul diabolic în aplicare.

Între timp, bătrâna de 97 de ani a decedat, iar autoritățile așteaptă acum rezultatele necropsiei pentru a stabili dacă decesul are legătură cu administrarea de somnifere.