Badantă din Italia, despăgubire de 200.000 de euro de la o faimoasă actriță italiană

O cerere de despăgubire în valoare de 200.000 de euro a fost înregistrată în aceste zile împotriva actriței Laura Chiatti, de către o badantă în vârstă de 55 de ani pe care a lovit-o în 2018 cu autoturismul său, un SUV Mercedes B, în parcarea spitalului din Perugia.

Îngrijitoarea a chemat-o în judecată pe faimoasa actriță italiană pentru vătămare corporală, dar procesul nu a avut loc deoarece autoritățile i-au dat dreptate Laurei Chiatti. Drept urmare, avocatul badantei a depus o cerere de despăgubire de 200.000 de euro în favoarea clientei sale, relatează Umbria24.

Dinamica accidentului

Îngrijitoarea, o femeie de origine ecuadoriană, își făcuse o ecografie la spital și se îndrepta spre stația de autobuz când, în parcarea adiacentă, a fost aruncată la pământ, călcată pe glezna stângă și târâtă pe o lungime de patru metri de autoturismul condus de Laura Chiatti. „Unde mergi așa, ca nebuna? Mergi încet, că nu ești pe autostradă, puteai da peste un copil, uite ce ai făcut acum!” ar fi strigat un bărbat martor la accident.

Dinamica, rănile, oglinda spartă a mașinii și deteriorarea caroseriei demonstrează „o serioasă responsabilitate a șoferului care a părăsit curtea spitalului Silvestrini cu viteză mare și fără să acorde atenție maximă drumului, fără respectarea vitezei de mers”, se arată la dosar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Toate acestea în ciuda opiniei carabinierilor care au intervenit la locul accidentului și care au decretat că șoferița nu a avut nicio vină, „din moment ce pietonul, cu o înălțime de 1,53 m nu a folosit trecerea de pietoni pentru a traversa, ci s-a strecurat printre două mașini parcate, fără a observa sosirea sau nu a mașinilor”.

După patru ani de la accident, deși procesul nu a avut loc pentru că dreptatea ar fi de partea actriței italiene, îngrijitoarea i-a prezentat factura de plată. Ea a prezentat costurile pe care le-a avut cu vizitele medicale, internările, controalele, precum și cheltuielile cu medicamentele, rezonanța magnetică, evidențiind că traumatismul suferit la gleznă a dus la șase luni de invaliditate temporară și la recunoaștere unei invalidități permanente de 19%. Badanta susține că în acest timp nu a mai putut merge la serviciu și a presta activitatea de îngrijitoare din care își câștiga existența. „Trauma  a generat o reducere a capacității de muncă egală cu 30%”, susține avocatul său.

Potrivit avocatului Gian Gabriele Binaglia, care o asistă pe actriță, ecuadorianca „a ieșit brusc dintre mașinile parcate și în încercarea de a traversa drumul a lovit Mercedesul Laurei Chiatti.” Avocatul apărării a mai adăugat că actrița s-a oprit și i-a acordat primul ajutor, îngrijorată de starea ei de sănătate, raportând prompt incidentul companiei de asigurări”.