Badantă din Italia, hărțuită de bătrân: „Dacă pleci din casa mea te omor!”

Tribunalul din Agrigento, regiunea Sicilia, a condamnat un bărbat în vârstă de 95 de ani la un an de închisoare pentru hărțuirea fostei sale îngrijitoare. Gaetano Faja, din Aragona, a fost găsit vinovat de hărțuire, un delict cunoscut în Italia sub numele de „stalking”.

Sentința a fost dispusă de judecătorul unic Agata Genna, menționează Sicilia News.

Judecătorul a mai ordonat ca bărbatul să despăgubească victima, cu un avans de 1.000 de euro din suma totală care va fi decisă ulterior în instanța civilă.

Cazul s-a bazat pe plângerea badantei în vârstă de 52 de ani, care a fost în trecut îngrijitoarea bărbatului.

Actele de hărțuire se pare că s-au intensificat în două perioade distincte: în 2018 și în 2020, în plină perioadă de izolare cauzată de pandemia de COVID-19. Conform acuzațiilor, pe lângă alte incidente, femeia a fost amenințată cu un cuțit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bătrânul i-ar fi spus: „Te omor dacă pleci din casa mea și te lovesc cu mașina dacă te văd pe afară.”

Mai mult decât atât, după ce îngrijitoarea a părăsit locul de muncă el a fost acuzat că a urmărit-o pe femeie cu mașina, a așteptat-o pentru a-i induce o stare de frică și nesiguranță, iar în repetate rânduri i-a aruncat priviri amenințătoare și insistente.

Îngrijitoarea, asistată de avocatul Salvatore Maurizio Buggea, a depus plângerea care a dat startul procedurilor judiciare.

Distribuie acest articol