Badantă din Italia în lacrimi după ce a fost acuzată pe nedrept că a furat banii bătrânei

O femeie în vârstă de 72 de ani, care a lucrat ca badantă în Italia, a fost achitată de toate acuzațiile de maltratare și furt aduse împotriva ei de familia unei bătrâne de 84 de ani, pe care o îngrijea.

Decizia judecătorului a fost anunțată recent, provocând lacrimi de ușurare din partea îngrijitoarei, care a izbucnit în plâns la citirea sentinței.

Bătrâna în cauză, cunoscută sub numele de Carla, a fost îngrijită de badanta cu inițialele A.B. timp de 11 luni, între 2016 și 2017. Nepoata acesteia a acuzat-o pe badantă de furtul a aproximativ 40.000 de euro și de maltratare fizică. Totuși, aceste acuzații au fost demontate pe parcursul procesului prin dovezi și extrase de cont.

Conform declarațiilor, pensionara suferea de depresie. Cu toate acestea, nepoata a afirmat însă că badanta îi administra bătrânei o doză excesivă de Minias, un sedativ puternic.

Îngrijitoarea a negat acuzațiile, explicând că bătrâna insista să ia medicamentul și în afara orelor prescrise de medic: „Era ea cea care voia să îl ia și în afara orarului indicat. Eu nu i-l dădeam și de aceea uneori ne certam”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În fața instanței, a relatat despre activitățile și rutina zilnică a bătrânei, subliniind îmbunătățirea semnificativă a stării acesteia:

„Carla era lucidă, îi plăcea să iasă și să se bucure de viață. O duceam la diverse activități și ieșiri, inclusiv la centrul de seniori pentru a juca tombola, la piață și la coafor”.

De asemenea, a menționat vacanțele și plimbările făcute împreună, ceea ce contrazicea acuzațiile de maltratare.

În ceea ce privește gestionarea banilor, badanta a explicat că bătrâna era foarte atentă la cheltuieli: „Când făceam cumpărături, fie venea cu mine, fie îmi dădea lista și cardul bancar. La întoarcere, verifica totul cu atenție, folosind chiar o lupă pentru a citi bonurile”.

Relația de muncă s-a încheiat pe 19 iunie 2017, după ce A.B. a fost în concediu medical timp de două săptămâni.

La întoarcere, bătrâna a angajat o altă femeie și i-a spus că nu mai are nevoie de serviciile sale, motivând că noua badantă își îndeplinea mai bine serviciile.

A.B. a sugerat că adevăratul motiv ar fi fost refuzul ei de a accepta plata exclusiv în numerar.

Procurorul a cerut achitarea, invocând insuficiența probelor. Avocata Miriam Asperti a susținut această cerere, argumentând că nu există martori la presupusele maltratări și nici semne de violență asupra bătrânei.

De asemenea, medicul curant a confirmat că bătrâna era lucidă și nu existau cereri frecvente pentru prescripții de Minias din partea badantei.

„Carla avea un caracter dificil și a avut probleme cu multe dintre badantele anterioare. Acuzațiile de furt sunt nefondate, fiindcă nepoata era singura moștenitoare a Carlei și probabil dorea să-și mărească patrimoniul”, a adăugat avocata.

Judecătorul a decis achitarea inculpatei de toate acuzațiile, punând astfel capăt unui proces care a adus multă suferință badantei și familiei acesteia.