Badantă din Italia înecată în cadă de fiul bătrânei asistate. Pedeapsa primită de ucigaș

Gerardo Cappetta, un italian din Altavilla Silentina, provincia Salerno (Campania), a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea badantei moldovene Snejana Bunaclea. Femeia, în vârstă de 43 de ani a fost găsită moartă în cada din baia apartamentului unde lucra și locuia cu o doamnă în vârstă. Cappetta a ucis-o pe femeie din motive pasionale, în luna martie a anului precedent.

Avocatul bărbatului în vârstă de 52 de ani a susținut în fața instanței că moartea femeii a fost cauzată de o criză de epilepsie pe care a avut-o în timp ce făcea baie. Cu toate acestea, judecătorii de la Tribunalul din Salerno au acceptat argumentele Procuraturii, potrivit cărora nu a fost un accident, ci o crimă premeditată.

c049e1603abefa740cb3fb579f50f59e
Gerardo Cappetta și Snejana Bunaclea

Cappetta a fost arestat la 5 decembrie 2020 de către carabinierii din Comando Provinciale di Salerno și Compagnia di Eboli. Sentința a fost dată zilele trecute împreună cu o dispoziție de plată a unei sume de bani în favoarea părților civile.

Snejana Bunacalea era angajată ca îngrijitoare de mama lui Gerardo Cappetta

Bărbatul s-a îndrăgostit de femeia moldoveancă, dar ea nu era interesată de el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai mult, femeia cunoscuse pe altcineva, iar în acea seară tocmai se întorsese de la o cină cu bărbatul respectiv. Fiul bătrânei o aștepta la poartă și între cei doi a început o discuție aprinsă.

Snejana s-a retras apoi în casă și a dat drumul la apă în cadă să facă o baie. Bărbatul a urmat-o și furios la culme a lovit-o, apoi a prins-o de păr, a imobilizat-o și a ținut-o în genunchi lângă marginea căzii, cu capul în apă. Femeia a murit înecată. Asasinul nu s-a oprit decât atunci când a văzut că victima sa nu mai dădea niciun semn de viață.

Moartea badantei moldovene a zguduit comunitatea din Altavilla Silentina, iar procesul a stârnit un interes mediatic mare în zonă. Condamnarea lui Cappetta reprezintă o concluzie justă pentru crima brutală comisă împotriva unei femei care a venit la muncă în Italia pentru a-și construi un viitor mai bun.