Badantă din Italia găsită leșinată în casă. Alături de ea zăcea moartă bătrâna pe care o asista

Un caz dramatic a avut loc la Mazzano, în provincia Brescia, unde o pensionară a fost găsită moartă în pat, în timp ce badanta care o asista era întinsă pe podea, în stare de leșin, din cauza unei scurgeri de gaz, relatează Giornale di Brescia.

Ida Mondinelli avea 96 de ani și locuia într-o vilă de pe via Venturoli. Fiica bătrânei, îngrijorată că nimeni nu răspundea la telefon, s-a prezentat vineri dimineață la domiciliul mamei sale. A intrat în casă și a descoperit trupul neînsuflețit al mamei, precum și pe cel al badantei care își pierduse cunoștința.

Ida Mondinelli a decedat în urma unei scurgeri de monoxid de carbon de la centrala locuinței sale. Gazul toxic i-a provocat și îngrijitoarei o stare de leșin, iar dacă nu ar fi fost găsită la timp probabil deznodământul ar fi fost unul și mai tragic.

Badantă din Italia leșinată în casă. Alături de ea zăcea moartă bătrâna pe care o asista. Vila din Mazzano, unde s-a petrecut tragedia. Sursa foto: Giornale di Brescia

Conform sursei citate, îngrijitoarea vomitase, apoi leșinase și căzuse la pământ

Fiica bătrânei a sunat imediat la 112, dar – în ciuda asistenței medicale de urgență, a pompierilor și a carabinierilor – nu mai era acum nimic de făcut pentru Ida Mondinelli. Se pare că aceasta a decedat în timpul nopții. În schimb, îngrijitoarea a fost dusă de urgență la Poliambulanza din Brescia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pompierii au făcut o inspecție a centralei termice pe motorină de unde s-au pierdut gazele care le-au otrăvit pe cele două femei. Verificarea tehnică periodică a fost efectuată în urmă cu doar câteva luni, în octombrie 2022.

Procurorul a dispus efectuarea autopsiei trupului neînsuflețit al bătrânei și a deschis un dosar pentru omor din culpă, în care este cercetat tehnicianul care a efectuat verificarea tehnică a centralei