Badantă din Italia lovită cu bastonul peste cap de fratele bătrânei pe care o îngrijea

Un pensionar din Torrice, provincia Frosinone (Lazio), în vârstă de 78 de ani, a fost dat în judecată pentru maltratare și violență după ce a lovit-o în repetate rânduri cu un baston pe badanta surorii sale.

Îngrijitoarea, în vârstă de 40 de ani a ajuns în cele din urmă la spital cu o rană la cap. Medicii i-au acordat primul ajutor și au chemat carabinierii. Femeia a fost nevoită să-l denunțe pe bătrânul agresiv, informează Tg24.

Badanta, care lucra pentru sora bărbatului, a fost acuzată de către acesta că furase 2.000 de euro dintr-un sertar. Ea a respins acuzația și a susținut că este o persoană onestă.

Procurorul a cerut ca bărbatul de 78 de ani să fie pus sub acuzare pentru maltratare și violență. Îngrijitoarea este reprezentată de avocatul Pasquale Capobianco.

În Italia, cazurile de violență împotriva îngrijitoarelor de bătrâni sunt din ce în ce mai frecvente

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acestea pot fi de natură verbală sau fizică și pot include insulte, amenințări, hărțuire sexuală sau chiar agresiuni fizice. De multe ori, bătrânii pot fi instigați de rude sau de alte persoane din comunitatea lor care consideră că îngrijitoarele sunt prea puțin calificate sau că nu se ocupă bine de persoanele în vârstă.

Această problemă este luată în considerare de autoritățile italiene și de organizațiile de protecție a drepturilor lucrătorilor.

Sunt organizate cursuri de formare și instruire pentru îngrijitoare, cu scopul de a le ajuta să înțeleagă mai bine cultura și obiceiurile bătrânilor italieni, astfel încât să poată preveni sau gestiona mai bine eventualele conflicte.

În general, este important să se recunoască că îngrijirea bătrânilor poate fi o muncă dificilă și stresantă, iar respectul și cooperarea reciprocă între îngrijitoare și persoanele în vârstă sunt esențiale pentru a se asigura o îngrijire de calitate și un mediu de muncă sigur și plăcut pentru toate persoanele implicate.

Distribuie acest articol