Badantă din Italia, moștenește 2 milioane de euro de la bătrân. Fiica lui o dă în judecată

Badanta lui Lodovico Geninat, fondatorul imperiului „Vigel” din Italia, lider în producția de mașini-unelte pentru industria auto, a fost achitată definitiv de acuzația de de exploatare a vulnerabilității unei persoane în vârstă, după ce a primit de la asistatul său 2 milioane de euro.

Instanța de apel a menținut decizia inițială din ianuarie 2023, confirmând că nu există fapte penale în acest caz, relatează Corriere della Sera.

Lodovico Geninat, decedat în 2017 la vârsta de 96 de ani, a lăsat aproape 2 milioane de euro îngrijitoarei sale, sumă ce includea bani și un apartament.

Singura lui fiică, care a intrat la conducerea companiei la vârsta de 21 de ani, a contestat legal această decizie, susținând că tatăl său a fost influențat și manipulat de badantă.

Relația tensionată dintre Lodovico și fiica sa s-a deteriorat începând cu anul 2011 din cauza strategiilor de afaceri diferite, în special extinderea companiei în India și China, acțiuni dezaprobate de fondator.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe fondul acestor tensiuni, Lodovico s-a îndepărtat de familie și s-a apropiat de îngrijitoarea sa, o figură centrală în viața sa personală.

Fiica lui Lodovico a acuzat îngrijitoarea de influențarea necorespunzătoare a tatălui său, susținând că acesta nu era capabil să ia decizii raționale. Cu toate acestea, tribunalul a concluzionat că Lodovico era capabil de a-și înțelege și gestiona deciziile.

Avocatul badantei, Domenico Odetti, a declarat: „Sentința a confirmat că decizia din prima instanță era corectă și echilibrată. Clienta mea și-a îndeplinit întotdeauna sarcinile corect și nu s-a folosit de domnul Lodovico Geninat.”