Badantă din Italia, moștenește casa bătrânului. Rudele contestă testamentul: „Este fals!”

În centrul unei dezbateri aprinse, o moștenire de un milion de euro atrage atenția opiniei publice din Italia. În mijlocul acestei bătălii se află familia unui comerciant care a murit la vârsta de 90 de ani și două femei – o badantă și o prietenă de lungă durată a decedatului.

Pensionarul și-a pierdut soția cu trei ani înainte de a deceda și nu avea copii, unicul său fiu pierzându-și viața la o vârstă fragedă. Astfel, rudele sale cele mai apropiate erau o soră și fiica acesteia, alături de câțiva veri din partea soției sale.

Cu un an înainte de moarte, bătrânul a decis să-și refacă testamentul.

După decesul acestuia, în aprilie 2020, a apărut un al doilea testament, care schimba complet dispozițiile din testamentul anterior.

Majoritatea bunurilor erau acum lăsate familiei prietenei, în timp ce casa destinată strănepoatei sale era oferită îngrijitoarei de naționalitate străină. Din averea de un milion de euro, sora decedatului primea numai o sumă modestă de bani, iar o altă sumă era donată în favoarea persoanelor nevoiașe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Însă, detaliul care a ridicat semne de întrebare a fost data inscripționată pe testament – cu o lună după decesul comerciantului.

Nemulțumită, sora bătrânului a solicitat o expertiză caligrafică pentru a lămuri situația. Expertul angajat de aceasta a concluzionat că semnătura bărbatului pare să fi fost „ghidată”, amplificând astfel suspiciunile că nu era conștient de ceea ce face.

Bunurile, atât cele mobile cât și cele imobile, au fost sechestrate până la clarificarea situației.

Este important de menționat că ambele femei, îngrijitoarea și prietena, susțin cu vehemență că bătrânul decedat nu a fost influențat în redactarea testamentului și că a dorit să răsplătească persoanele care i-au fost alături în ultimii ani de viață.

În plus, în ecuație a intrat și Primăria din Reggio Emilia, care reprezintă interesele persoanelor nevoiașe menționate în testament.

În acest context, familia decedatului a inițiat o acțiune judiciară, contestând validitatea celui de-al doilea testament.

Avocații celor două părți, Luca Boselli, reprezentând interesele strănepoatei, și Raffaella Pellini, apărând drepturile moștenitorilor sorei comerciantului, au început deja demersurile legale.

Distribuie acest articol