O badantă din Italia a moștenit 168.000 de euro de la bătrânul asistat. Dată în judecată de nepoatele pensionarului

O îngrijitoare de origine slovacă a fost dată în judecată de nepoatele bătrânului pe care l-a îngrijit în provincia Ravenna, după ce au aflat că unchiul lor i-a lăsat badantei toată averea în valoare de 168.000 de euro, relatează Corriere Romagna.

În fața judecătorului a fost trimis și notarul, o femeie de 48 de ani care a oficializat valabilitatea testamentului, deoarece cele două nepoate au declarat că semnătura ar fi una dubioasă și au dubii că ar fi a unchiului lor.

Procesul, prin care urmează să se soluționeze litigiul, a fost deschis la judecătoria din Ravenna.

Badanta, o femeie slovacă în vârstă de 58 de ani, este acuzată că împreună cu partenerul ei de viață, un italian de 52 de ani din Lugo, ar fi profitat de vulnerabilitatea bătrânului și i-ar fi luat averea prin intermediul testamentului.

Bătrânul și-a întocmit testamentul în ziua în care a împlinit vârsta de 90 de ani, pe 13 februarie 2017, cu 10 luni înainte de moartea sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nepoatele au descoperit apoi că pensionarul a fost însoțit la notar de îngrijitoarea sa și cu ei ar fi fost prezent și partenerul de viață al femeii.

Solitar și sedentar, bărbatul în vârstă locuia într-un sat din Bassa Romagna. Din 2010 avea aceeași badantă care făcea și munca de menajeră. Femeii i-au fost încredințate de bătrân mai multe responsabilități, inclusiv sarcini economice și birocratice.

Ea folosea cardul pensionarului pentru cumpărături și alte cheltuieli casnice, conștientă că dacă se depășește un anumit prag una dintre cele două nepoate va primi un mesaj de alertă.

Totuși, nimic anormal nu a fost sesizat vreodată de către bancă.

Cu două luni înainte de moartea sa, se pare că și medicul de familie al bărbatului a fost contactat (din anumite motive care au rămas necunoscute) pentru a elibera un certificat privind luciditatea bătrânului de 90 de ani.

Cu trei zile înainte de Revelionul anului 2018, pensionarul a decedat, apoi cele două nepoate au aflat spre surprinderea lor că toate bunurile sale îi reveneau badantei care l-a îngrijit în ultimii ani din viață.

Nepoatele au depus o plângere prin care contestă semnătura testamentului. Procesul a început luni, 19 decembrie 2022, în prezența judecătorului Cristiano Coiro.